A+ R A-

Локо Пловдив остана само етикет, без цена

Сряда, 18 Юни 2014 16:40 | Желю Станков, Тема Спорт | |

Оценете
(2 гласа)
Локо Пловдив остана само етикет, без цена

Не че юридически е задължително, но от морална гледна точка е така: В клубове, които са оцелели заради своето величие и непреходност, трябва да тече собствена кръв. Двигателят може да е внос и продукт на съвременни технологии, но горивото в нашия случай трябва да е с черно-бели кръвни телца, защото Локомотив Пловдив е точно от тази категория клубове.

В последни дни обаче идентичността на смърфовете бе силно разклатена откъм присъствие на черно-бяла кръв в клубното тяло и в същото време бе силно закрепена отвън. Особено показателен в това отношение бе фактът на напускането на една от емблематичните личности в историята на клуба. Докато паяци вдигаха коли пред стадиона, а новият директор Тошо Лучев го спасяваха с патрулка, кротко от „Лаута" си замина Христо Колев. Бащата бе аплодиран от стотината запалянковци за решението му да не остане в Локо на Коко Динев. Само той обаче си знаеше на какво се дължат сълзите в очите му, които не можа да скрие и зад слънчевите очила.

Ситуацията стигна дотам, че в момента в клуба не останаха локомотивци и съдържанието няма нито стойност, нито опаковка, има само етикет, какъвто имат всички клубове по света, тоест продават се. Само че на Локомотив Пловдив никой не казва каква му е цената, нито пък вече години наред се появява някой, който да плати пари за контролния пакет акции. Конюнктурата спусна Веселин Марешки, който се опита да вкара локомотивската идея в елементарна политическа схема, но бързо му бе показано, че е объркал влака.

Ето сега един от проблемите е, че въпросният инвеститор си иска парите, които уж бе дарил заради това, че изведнъж всичко му бе харесало. И дори като десерт бе обещал да построи чисто нова трибуна. А в България досега предимно виждаме как се бутат трибуни и се хвърлят обещания.

Локомотив Пловдив обаче е особена бира. Там компромисите си имат своята граница и запалянковците ясно и навреме тропнаха по масата. В резултат на което всички, които обичат клуба така, както трябва да се обича, преминаха от другата страна на мрежата – при запалянковците. Вътре останаха тези, които са локомотивци на хартия, но не и по сърце.

Дори последният склонен на компромиси (може би защото неговото никога не се губи) Христо Бонев е готов да спре всякаква дипломация. Зума, който е от категорията „не подлежат на коментар просто защото са много велики", винаги е ангажиран да търси нов собственик, винаги се надява всеки следващ да е локомотивец и убеждава аудиторията в това, без самият той да е убеден. И винаги е на топа на устата, защото каквото и да става, все той тропа на следващата врата. Е, сега ако и той хвърли кърпата, Локо Пловдив наистина ще остане за частна употреба.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!