A+ R A-

Любо май започва от нулата

Вторник, 10 Юни 2014 01:50 | Симеон Кичуков, 7 дни спорт | |

Оценете
(5 гласа)
Любо май започва от нулата

Любослав Пенев винаги е признавал, че е луд. Казвал си го е сам. Но май е много, много луд, особено щом се захваща с Ботев в такъв момент. Да, без съмнение това е един от най-богатите отбори в България, ако не и най-богатият към днешна дата. Всичко там изглежда подредено, но май само на външен вид. Отвориш ли, и става страшно. Това тепърва ще го разбере и Любо, когато се захване действително с работата си при жълто-черните. А тя ще започне съвсем скоро, до ден-два в австрийското градче Фьозендорф.

Нека обаче реално да погледнем какво поема Любослав Пенев от своя предшественик Станимир Стоилов. Отбор, който има най-големия бюджет в "А" група, но завърши на 4-о място в класирането. И това е само на пръв поглед. Един детайлен анализ показва, че къщата на Ботев май не е чак толкова наредена, колкото се очаква. Най-лошото е, че Ботев няма гръбнак, над който Любо да гради някакъв стил на отбора, някакъв облик и да заложи на ядро от футболисти.
На практика пловдивчани си имат вратар, който е що-годе добър, имат няколко защитника, имат и двама добри нападатели в лицето на Хамза и Доре. Но дотам. Във всяка зона Пенев се нуждае от сериозно подсилване, за да може този отбор да бъде конкурентен за първите места. И Любо го знае.
В досегашните си отбори донякъде може да се каже, че Ел Голеадор стъпваше на здрава основа, върху която градеше. И в ЦСКА беше така, след това същото се повтори и в Литекс. На Армията Пенев направи и добра селекция, но като цяло основното ядро футболисти беше в тима и преди неговото идване. В Литекс пък завари шампионски отбор и по-важното - пое оранжевите с диамант като Георги Миланов в състава. А когато имаш подобен футболист, и отбор изграден около него, всичко е далеч по-лесно. Да, Любо даде огромен тласък в развитието и на двата отбора, постигна успехи с тях и това не бива да се подценява.
Проблемът в момента е, че треньорът няма кой знае какво завещание от своя предшественик. Нещо повече, тепърва ще се видят последствията от управлението на Станимир Стоилов. Защото последните няколко месеца не изглежда да е имало целенасочени действия за развитието на пловдивчани, а точно напротив - действия към регрес. Любо ще се сблъска не само с отбор без стил и ядро, но и с много други неуредици в Пловдив. В следващите седмици на треньора ще му се наложи не само да мисли за селекцията, но и да оправя другите бакии в клуба. Въпросът е дали ще му стигне времето.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...