A+ R A-

Кой е виновен за огнения ад и ексцесиите?

Петък, 16 Май 2014 13:27 | | |

Оценете
(2 гласа)
Кой е виновен за огнения ад и ексцесиите?

Още след последния съдийски сигнал започнаха споровете кой е виновен за ексцесиите през второто полувреме на Лазур. Още след началото на първото полувреме репортер на PlovdivDerby.com посъветва мъж на около 40 години, който координираше действията на децата, които гонят топките, на полувремето - купчините с ленти, които бяха хвърлени от агитката на канарчетата да бъдат отдалечени от ядрото на агитката на пловдивчани. Казахме на господина, че само една хвърлена факла може да предизвика огромен пожар и че това се е случвало няколко пъти на стадион Христо Ботев в дербита срещу Локо, ЦСКА и Левски. Получихме отговор: "Така са добре, няма страшно." 2 часа след мача репортера ни се видя със същия човек, който обсъждаше с Иван Йотков от Ботев случилото се на мача. Припомнихме му какво сме си говорили в десетата минута на мача, а той разгневен обясни, че лентите били с обем на 6 камиона и нямало как да бъдат почистени. 

Друг интересен факт е, че когато факлите полетяха към терена, първата реакция на пожарникарите бе, да започнат да ги връщат между тъч линията и LED системата, която след секунди пламна, защото точно там бяха купчините с ленти. Интересно е до кога в България по мачовете ще гледаме пожарникари с кофи пълни с вода в ръка, а не с пожарогасители. Ясно се вижда на кадрите как един от тях е на сантиметри от първия пожар и вместо да го изгаси преди да е пламнал, той вади от вече запаления огън факли с ръце и ги поставя в кофа с вода. В същото време негови колеги връщат факлите от терена в близост до LED системата и купчините ленти.

 

Представители от агитката на Ботев пък разкриват и признават, че въпросите факли въобще не е трябвало да политат към терена, но хора от задните редове са започнали да ги мятат към него. 

Последва закъснялата реакция на пожарната и късното влизане на пожарната кола. Полицаи тичайки изпускаха в краката си така наречените "тейзъри". Към намесата спецчастите, които само с навлизането си пред сектора на два пъти респектираха фенове, не би трябвало да има забележки. Трябва да се отбележи и слабата организация от страна на ПФЛ. Само за пример ще дадем липсата на пресконференция на Стойчо Стоилов преди мача и липсата на брифинги на двамата старши треньори след срещата. Но да се върнем към ексцесиите. Феновете на канарчетата трябва да поемат своята вина за изпотрожените седалки, нахлуванията на терена, чупенето на огради и мятането на камъни. Защо ги нямаше и къде бяха стюардите на Ботев Пловдив, отговор все още не можем да намерим. 

След кратка равносметка можем да си направим извода, че некоординираните действия на пожарна, полиция, фенове и организатори доведоха до баталните сцени вчера. 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!