A+ R A-

Пламен Крачунов: Имах договорка с Коко Динев, но нещо се отметна...

Вторник, 14 Януари 2014 16:22 | | |

Оценете
(0 гласа)
Пламен Крачунов: Имах договорка с Коко Динев, но нещо се отметна...

Само за половин година централ­ният защитник Пламен Крачунов премина през доста перипетии. На­пусна ЦСКА, върна се в Локомотив (Пловдив), претърпя контузия и операция, която го извади за половината есе­нен дял, а накрая си тръгна и от "Лаута". За всичко това и къде вижда причините за своите несполуки Кра­чунов даде интервю пред "Тема Спорт".

Пламене, има ли вече яснота къ­де ще продължи кариерата ти?

- Все още не знам къде ще ходя. На­дявам се колкото се може по-бързо нещата да се изяснят, защото отбо­рите вече започнаха подготовка и изоставам.

Какви са вариантите пред теб на този етап?

- Има доста запитвания, но нищо конкретно. Тренирам сам в момен­та, ходя да играя и футбол на малки вратички. От България нямам много варианти, само един, но не знам как­во стана с него.

Предполагам, че нямаш голямо желание да играеш в България?

- По принцип имам желание, но са­мо за един отбор, за други не. По-доб­ре в чужбина.

Кой е този отбор?

- Не искам да го казвам.

Можеше ли да останеш в Локо­мотив Пловдив?

- Не знам дали можех да направя такъв компромис. В началото на се­зона всичко бе наред, играех, бях ти­туляр, но дойде контузията ми. След това изявих желание да си тръгна и оттам започнаха проблемите. Пър­во се разбрахме за едно с президен­та, след това нещо се отметна и ми поставиха условия, при които или забравям за тези пари, които имам да взимам, и си тръгвам, или оста­вам. Не ми отива да ми поставят ус­ловия и реших, че е по-добре да си тръгна.

Какви бяха отношенията ти със Сашо Станков?

- За мен той е много добър човек и изключителен треньор. Нито една дума накриво не ми е казал, най-мно­го от целия отбор държеше да оста­на в клуба. До последно говорихме, но му казах, че напускам не заради него. Уважавам го много. Той най-силно ис­каше да се върна през лятото и няма абсолютно никаква вина да си тръг­на. Надявам се колелото да се завър­ти така, че един ден пак да работим с него, но на друго място.

Съжаляваш ли, че напусна ЦСКА през лятото?

-Тогава нещата не бяха никак добре, но сега като че ли се стабилизираха... - Честно казано, два ча­са след като напуснах ЦСКА и вече съжалявах. Разбрах, че съм направил огромна грешка, но тогава обстоятелствата бяха много различни. A и много неща се пишеха за мен, че съм взел пари накуп, като си тръг­нах, че не знам си какво... Ако някой направи една елементарна проверка и види колко пари имам да взимам от ЦСКА... не са малко. Пишеха колко заплати съм взел напред, но нека питат някой от клуба какво имам да получавам u дали съм си потърсил пари­те. Нищо не съм предприел за това.

Има ли шанс да се върнеш, гово­рил ли си със Стойчо Младенов по този въпрос?

- Това зависи само от Стойчо Мла­денов. При него ми беше най-добри­ят период в ЦСКА. През лятото не се разбрахме със Стойчо кой кога да звънне и така се получи, че не дойдох. При всички положения исках да се върна в отбора тогава, но имаше срок от два-три часа, в който не можех да дам отговор, тъй катo бях много близо дo преминаване в Том Томск. Даже още не мога да про­умея как ме завъртяха, с какво ме излъгаха с тази оферта от Русия. Тренирах с тях, пращаха ми имейли с условия и всичко, но се оказа, че някой по средата нещо се е намесил и нищо не стана в крайна сметка. Иначе в България бих играл само за ЦСКА и Локо Пловдив, но в Локо на този етап няма как да се върна при тези усло­вия.

Не се ли получи неприятна ситуа­ция между теб и Константин Динев заради напускането ти и каква е истината за отношенията ти с него?

- Отидох и лично говорих с г-н Динев, че искам да напусна. Той ми каза, че вижда, че при мен не всичко е как­то трябва. Аз му обясних какви са причините и защо съм така. Той каза "Окей няма проблеми, ще ти помог­на", разбрахме се за едни работи и след два дни нещо се отметна. Мето Стойнев ме извика, каза ми "Така и така каза президентът, няма да стане". Не съм очаквал така да се по­лучи. Имам да взимам пари от Локо, но това е само възможността да си тръгна, но не и причината, заради която съм се махнал. И с ЦСКА така беше. Не напуснах заради пари, но ко­гато си тръгна Христо Стоичков, просто си помислих, че нещата са много зле. Бяха много неясни. След два часа съжалявах, че съм си тръгнал от ЦСКА, но нямаше какво да напра­вя тогава.

За какво точно се бяхте разбра­ли с Динев?

- Имах договорка с него, имах и друга договорка с други хора, но се прекъсна нишката. Нещата се обър­наха и нямах избор.

Какво мислиш за представянето на Локо, никой не очакваше да сте толкова напред в класирането?

- Най-важното в отбора е, че треньорът прави всичко възможно, за да обединява играчите. Няма конф­ликти и разногласия. За всичко това "виновен" е треньорът. С малко по­-добри възможности можеше да сме сред първите два-три отбора. На фона на Ботев, ако имахме тези средства, които те имат, като ни­що щяхме да сме първи. Бюджетът им е тройно-четворно по-голям. Така че в Локо само могат да бъдат до­волни от постигнатото.

Какво е здравословното ти със тояние след контузията и претър­пяната операция (б.а. - киста на кръста)?

- Вече седмица тренирам самостоятелно, два и половина месеца имах постоянни контузии. Поч­наха пак да се пишат разни глу­пости за мен... Направиха ми операция, от която се възстановявах месец и не­що, Вместо 10-15 дни, както ми казаха пред­варително, че ще е. Изиграх едно полувреме след това ме забо­ля ахилесът и допреди сед­мица все още ме бо­леше. Даже бях сложил ши­на. В тази връзка искам да благодаря на доктора на Локо Константин Павлов, който ми я постави, освен това ми биеше и инжек­ции и главно благодаре­ние на него сега мога да тренирам самостоя­телно.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...