A+ R A-

Треньор в Реал Мадрид пред PlovidvDerby : Тук съм за да помогна на Локомотив Избрана

Петък, 06 Декември 2013 15:57 | Неделин Петров | |

Оценете
(3 гласа)
Треньор в Реал Мадрид пред PlovidvDerby : Тук съм за да помогна на Локомотив

Специалиста от ДЮШ на Реал Мадрид Александър Дюлгеров, даде интервю пред PlovidvDerby, и разкри подробности около визитата си на Лаута. Прекаралият 15 години в Реал треньор, ще изпитва новите попълнения сред треньорската гилдия.

 

- Здравейте Г-н Дюлгеров. Какво ви накара да проведете този теоретичен тест за бъдещите специалисти в школата на Локомотив?

- Бях помолен от сдружението ''Бъдеще за Локомотив'' да проведа занятия с кандидат-треньорите, както и да си дам мнението относно работата и развитието на ДЮШ. Аз нямам властта да назначавам или уволнявам, простo си давам мнението а хората, които управляват школата, решават дали да се съобразят с него. Похвално е, че се работи върху това да се развиват децата, но за да се развият качествено е много важно как им се преподава. Аз съм тук за да давам съвети и да помогна както мога.

- Кога се проведе теоретичния тест ?

- Днес сутринта проведохме теста. Въпросите са съобразени с тренировъчния процес и имаше основни въпроси, които всеки треньор трябва да знае. Главната идея е, да се разбере мисленето, психологията на треньорите, защото се работи с деца и преди всичко един треньор трябва да бъде педагог.
- Освен, че ще помагате при селектирането на бъдещи специалисти в школата, вие ще изнесете лекции и практически упражнения. Кога ще се проведат?
- Ще се опитам да покажа нови методи за тренировки, виждам, че има база, това е голям фактор за правилното трениране на деца. Сдружението работи в правилната посока и с тази инициатива е с една крачка напред, до това Локомотив да има юношеска школа на европейско ниво.

- Споменахте европейско ниво, това ме кара да ви попитам - Какво е чувството да работите за една голяма институция като Реал Мадрид?

- Чувството е страхотно. Не съжалявам за нито един момент от петнадесетгодишния ми престой в Мадрид. Обичам да работя с деца и това ме кара да продължавам въпреки трудностите в професията. Изисква се много труд, лишения и всеотдайност, но винаги съм готов да помогна. Още повече в България има много таланти, и трябва да знаем как да ги развиваме.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!