A+ R A-

Марчо Дафчев: Целта е да изградя собствен игрови стил на Евроколеж

Събота, 19 Октомври 2013 11:33 | fceurocollege.com | |

Оценете
(0 гласа)
Марчо Дафчев: Целта е да изградя собствен игрови стил на Евроколеж

Роден на 12 май 1978 г. в Пловдив. Играе футбол в школата на Марица Пд, а първият му клуб е Сокол 94 Марково. През 1998 г. преминава в Локомотив София. Дафчев става един от лидерите на столичните железничари. През 2001 г. преминава в ПФК ЦСКА (София), а от 2002 год отива в гръцкия ФК Патрайкос. През следващата година отново се завръща в Пловдив с екипа на Ботев. От 2004 година се завръща в Локомотив София и играе до 2008 г., когато преминава в Нефтчи Баку. От 2009 г. отново играе в Локомотив София до лятото на 2013. Марчо Дафчев има и един мач за националния отбор през 2005.

- Здравей Марчо, от месец си начело на Евроколеж. Лесно ли прие това ново за теб предизвикателство - треньорството?

- Лесно.. не мислех много. Гриша Иванов ми се обади и ми предложи да стана старши треньор. Говорихме много за целите и идеите на ръководството на отбора. Освен това бях решил да продължа с треньорството след футболната си кариера. И така приех този шанс с удоволствие.

- В отбора има много млади момчета, лесно ли се работи с такива играчи?

- Трудна е треньорската професия....Съвсем по друг начин си го представях, когато бях футболист. Не е лесно да работиш с група от хора. Трябва да се стремиш към всеки да имаш идивидуален подход. Играчите са с различни характери - на някой им липсва дисциплина, на други характер и самочувствие, трети нямат спортна злоба. Трябва да го променим. Радващото е, че момчетата се стараят да изпълняват в тренировките моите изисквания. На моменти забравят какво се прави в дадени ситуации, но за това сме ние да им го напомняме. Целта ми е да изградя собствен стил на игра на Евроколеж. Има доста работа и се надявам да развия своите виждания за отбора.

- Вижда се промяна в отбора..

- Не знам да ли е така. Виждам, че момчетата започнаха да си вярват повече. Стремят се да играят правилно. Добре е, че и програмата беше балансирана – леки с трудни мачове. Искам да ги накарам да вярват, че всяка среща може да се спечели. Въпроса е да го осъзнаят. Ще се стремя да им предам повечето неща, в които вярвам и съм научил във футбола...тогава ще се види една друга игра. Другото, което искам е футболистите трябва да показват, че са ангажирани с играта и да го показват на тренировките и в мачовете.

- Дълго време си играл голям футбол у нас и в чужбина, как определяш нивото на В група?

- Преди повече от 14 години започнах футболната си кариера от тази група. Има доста голяма разлика. Преди нивото беше много по-високо играеха много опитни футболисти и за младите беше трудно да пробият. Радостното е сега, че играят много млади играчи. Отборите са с изравнени сили, което спомага за израстването на един играч. Така той ще може да бъде забелязан от по-добрите в по-горните групи. В Евроколеж въпреки, че сме трети ешалон условията са много добри за футболистите и те трябва да го осъзнаят. Гледам и мачовете на старшата ни възраст. Виждам момчета, които могат да станат големи футболисти. Но е въпрос на шанс, характер и т.н. Който работи и показва добра игра, ще може да се доказва и в мъжкия състав на Евроколеж.

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...