A+ R A-

Ераносян: Нищо не може да ме върне в българския футбол сега

Сряда, 09 Октомври 2013 09:31 | marica.bg | |

Оценете
(1 глас)
Ераносян: Нищо не може да ме върне в българския футбол сега

Легендата на Локомотив Едуард Ераносян за втори път в треньорската си кариера спечели шампионска титла. След историческите златни медали, които черно-белите завоюваха под негово ръководство през 2004 г., Ераносян стана първенец и на Ангола с Кабушкорп. Четири кръга преди края тимът от предградието на Луанда за първи път в клубната си история стана шампион на африканската страна. "Всяка титла е уникална за себе си, но има и доста общи неща. И в двата случая станах шампион с отбори, които не са печелили титла в своята история. Разбира се, родния ми Локомотив е с по-голяма и славна футболна история, докато в настоящия ми тим нещата са по-различни. Клубът е създаден преди 19 години и досега няма големи успехи. Миналото първенство тимът е завършил на четвърто място, а в него е играл световната звезда Ривалдо. Аз не го заварих в тима. Мога да кажа, че започнах от нулата. За радост успях бързо да навляза в работата и резултатите не закъсняха", коментира 52-годишният специалист в интервю за Марица.
На въпрос дали има истина в твърденията на някои медии, че ще поема Левски, Ераносян отговори: "Аз не мога да коментирам кой ме е спрягал за треньор на Левски, нито пък мога да кажа на журналистите какво да пишат. Истината е, че никой от Левски или хора свързани с Левски не се е свързвал с мен да говорим за евентуалното ми ангажиране. Освен това ще кажа, че в момента нямам никакво намерение да се върна да работя в България. В Ангола съм щастлив, защото ръководя един успешен проект и работата ми доставя удоволствие. Човек никога не бива да казва никога, но за момента няма сила, която да ме върне на работа в България".
Едуард Ераносян похвали и работата на колегата си в националния отбор Любослав Пенев: "Националният отбор има съсвем друг облик при Любо Пенев. Няма 3 коня, които теглят каляската. Любо може да не разполага със световни звезди, но успя от наличния потенциал да сглоби отбор, който отново да вълнува България. Дай Боже да се класираме за Световното в Бразилия! Това ще доведе до подем в целия български футбол. Лично аз много се радвам на успеха на Любо, защото с работата си той се доказа като треньор, въпреки че типично по български първо бе оплют с разни супи и унизителни прякори като Чичовото".
Цялото интервю с Едуард Ераносян четете в броя на Марица от сряда.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар