A+ R A-

Пламен Крачунов: Ако вкарам гол, ще прескоча оградата

Петък, 13 Септември 2013 17:38 | | |

Оценете
(1 глас)
Пламен Крачунов: Ако вкарам гол, ще прескоча оградата

Пламен Крачунов е един от лидерите в състава на Локо (Пд), след като към безспорните си качества прибави и опита от престоя в ЦСКА. Защитникът ще дебютира в голямото дерби на Пловдив, но вече се е докосвал до изживяването на вечния сблъсък между "чер­вени" и "сини".

- Остават малко часове до дербито с Ботев. Ти лично сигурен ли си, че може да спечели­те?
- Убеден съм в ед­но, че ще оставим сърцата си на терена, за да бием Ботев и да ги изпреварим в класирането. Раз­бира се, че всеки футболист преди дерби е надъхан и си говори със съот­борниците. Нормал­но е тръпката да е по-различна.

- Приемаш ли мнението, че "ка­нарчетата" са фа­ворити?
- Всички знаят, че в дербита няма фа­ворити. Решава се всичко на терена. Всичко е 50 на 50.

- Локо (Пд) е по-опитен, а Ботев разполага с по-хомогенен състав. Кое ще надделее?
- Във футбола ня­ма стари и млади, а можещи и неможещи. Винаги се изис­кват борба и качест­ва, с които да покажеш превъзходство над съперника.

- Какво е твоето състояние, тъй ка­то разбрахме, че имаш проблем и можеш да пропус­неш дербито с Ботев?
- Да, наистина имам лека травма. След мачовете в Гърция се натрупа­ха доста минути и имам болежки, но според мен няма шанс да пропусна дербито, дори и без крака ще изляза да победя Ботев.

- В последния кръг от шампио­ната срещу Локо (Сф) се качи на оградата зад вра­тата, след като от­беляза гол. Би ли сторил същото и на стадион "Хрис­то Ботев"?
- Ако вкарам гол на Ботев, няма да се кача на оградата, а ще я прескоча. Срещу Локо (Сф) се качих, тъй като нямаше публика за­ради наказанието ни, но имаше фенове, които бяха зад вратата. Просто ис­ках да ги поздравя.

- "Вторият ти баща" Здравко Лазаров ти подаде за попадението. На неговите центрирания ли пак ще разчиташ?
(Смее се.) Здравко Лазаров е един от малкото хо­ра в "А" група, кои­то буквално могат да ти качат топката на главата. Дай бо­же, пак той да ми асистира, но защо не и някой друг да реши мача в полза на Локо срещу Бо­тев.

- Разкажи какво се случи в ЦСКА беше пред завръщане на "Армия­та", но сега си в Локо (Пд)?
- В ЦСКА се слу­чиха много лоши неща, но имам и добри спомени. Дължаха много па­ри, а изплащаха само на който си ис­кат. Не се сърдя за престоя си на "Ар­мията".

- Да, но и Стой­чо Младенов те покани, а в също­то време ти не прие. Запалянковците дори негодуваха, че ти си единственият, който си е полу­чил всичките па­ри, а не прие отно­во да облечеш червената фланел­ка?
- Дължаха ми па­ри, няколко заплати и няколко транша. Все още имам да взимам суми от ЦСКА. Ще кажа, че говорих с помощ­ниците на Христо Стоичков, по-точно със Стефан Генов, и му казах: "Ако вие сте треньори, аз ще остана". Реших да потърся късмета си другаде, защото ви­дях, че нещата не вървят, след което ми се обади Стойчо Младенов. Предло­жи ми договор, но получих оферта от Том (Томск). Оти­дох в Русия, опре­делени хора ме под­ведоха и сега съм в Локо (Пд).

- Минава ли ти през главата, че Локо (Пд) тази го­дина може да ста­не шампион? На две точки сте от първия, а ви пред­стои и по-лесна програма.
- Защо да нямаме реални шансове. Да, наистина сме на две точки, но съм убеден, че няма да допуснат Локо (Пд) да стане.

- Правилна ли е политиката на клубовете в род­ното първенство да взимат чуж­денци, а кадри от школите да тренират в мизерия и да не се разви­ват?
- Според мен не е правилно недока­зани чужденци постоянно да идват в "А" група. Друг е въпросът, че в страната ни няма условия. Легионе­рите тук си живеят като царе, но аз съм сигурен, че българските талан­ти са доста по-ка­дърни. Лошо е, че не им се дава шанс. Идват някак­ви чужденци, кои­то са уж с две кла­си над българите, но след няколко официални мача се вижда, че не ни превъзхождат с ни­що.

- Защо според теб Левски и ЦСКА са в кри­за?
- Явно не се ра­боти на професио­нално ниво.

- Има ли разли­ка според теб в дербито между Левски и ЦСКА и това в Пловдив?
- В софийското съм бил четири пъти, три пъти иг­рах. Уникален за­ряд. Докато бях в Локо (Пд), нямам мач срещу Ботев, но тръпката отно­во се усеща.

- Ще успее ли България да се класира за Мондиал 2014 в Бразилия?
- Разбира се, че като всеки бълга­рин стискам палци за това. Имаме го­леми шансове. На­ционалният отбор израства. Надявам се да запазим ни­вото си и да просперираме и занапред. Ще се радвам да гледаме отбора и в Бразилия.

- Правилно ли е според теб да се платят 100 мили­она евро за фут­болист, колкото извади Реал за Гарет Бейл?
- Не е реално, но пък може и да е. Всеки футболист трябва да си има цена. Гарет Бейл струва 100 милио­на евро, но аз съм сигурен, че от Реал ще си избият бър­зо сумата. Не съм за таван на парите при такива сделки.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар