A+ R A-

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот! Избрана

Четвъртък, 13 Октомври 2016 18:00 | | |

Оценете
(16 гласа)
Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите на PlovdivDerby.com след днешния му престой на Лаута.

 

- Г-н Крушарски! Днес изчакахте отбора да се прибере от тренировка и разговаряхте с тях! Какъв беше повода?

- За какво може един собственик да си говори с футболистите? За отбора, за премии, заплати и т.н. Обясних на момчетата моето виждане за това, как трябва да се развиваме. Споделих им, че пари не се дават за присъствие, а те трябва да се заработват. Това е единственото, което изисквам от тях. Съвестно да си вършат работата и да се раздават на максимума. Исках да поговоря и със тях относно цялата медийна шумотевица, която се вдигна след неприятната за всички ни загуба от Пирин. Исках да им кажа лично, какво е моето мнение, а не да четат разни интерпретации на думите ми в сайтове и вестници. Ясно е, че всички медии си направиха сензацията и стана това, което стана. Аз вече казах и коментирах приказките за черно тото! Ако някой мисли, че има такова, да заповяда и да разследва. Ние не се притесняваме от никой. За мен черно тото в Локомотив Пловдив няма!

 

- От къде тръгнаха приказките за тото?

- След мача с Пирин аз казах, че от обед съм знаел, как ще завърши този мач, но ясно поясних, че говоря за подценяване на съперник и ситуация. От там всеки си ме цитира, както му е угодно. На следващия ден последваха въпроси, дали се съмнявам за черно тото. Тогава аз отговорих, че който се съмнява е добре дошъл да дойде и да разследва. Аз в играчите на Локомотив Пловдив не се съмнявам. Аз ще ви кажа. Ако има такова нещо - то ще се знае. Има една поговорка! Един българин - хайдутин, двама българи - чета, трима българи - чета с предател! Ако имаше нещо такова, все някой щеше да изпее нещо. Такива дребни сметки в Локомотив Пловдив - няма. В България всеки говори за черното тото, но никой не го е виждал! А, когато някой говори за него и намесва даден клуб - това е клевета. За това от тук нататък, който клевети Локомотив Пловдив - ще му бъде търсена съдебна отговорност и доказателства за твърденията му. От една година съм в Локомотив Пловдив - не виждам с какво предизвикваме такива приказки.

 

- Проведохте среща и със старши-треньора Илиан Илиев, и тримата лидери на тима - Камбуров, Котев и Траянов...

- Да, точно така! Проведох с тях разговор, как ще продължим да гоним целите, които сме си поставили. Камбуров, Котев и Траянов са футболистите, на които аз най-много разчитам и на които аз най-много вярвам. Те са сърцето и душата на нашия отбор. По медиите ме изкараха едва ли не, че аз дори и в тях се съмнявам. Такова нещо няма! Вижте само, Ванчо Траянов каква физическа издръжливост показва във всеки мач. Младите трябва да взимат пример от него. Ние продължаваме да гоним целта, която сме си поставили. Отбор без цел е отбор без живот! Поради тази причина ние имаме нашите цели и ще ги гоним.

 

- Смятате ли, че днес успяхте да сложите край на напрежението, което се породи около тима?

- Мисля, че след като изчистих моята позиция пред отбора вътре в съблекалнята, всичко би трябвало да е по-спокойно. Надявам се момчетата да се замислят над думите ми и ще си вършат съвестно работата. Съветвам ги да вземат уроци от по-старите, които са минали по техния път.

 

- Ядосват ли ви заглавия от типа: "Култов Крушарски...", "Крушарски пак изригна..." и т.н.?

- Постоянно се търси сензацията! Лично мен такива неща няма, как да ме дразнят. Аз съм много над такива приказки. Явно е обаче, че това не влияе добре не само на отбора. Евтиният популизъм никога не е бил полезен на никого. От тук нататък трудно някой ще ме накара да се появя в медийното пространство. На мен известност не ми трябва. Аз имам достатъчно начини, за да си поддържам интересен живота. Аз не искам да съм популярния Христо Крушарски, защото не печеля нищо от това, напротив! Само проблеми.

 

- Днес футболистите минаха през счетоводството! Какъв беше поводът?

- При нас проблеми с плащането няма. Всичко е изчистено. Горе-долу сме във ритъм, не казвам, че сме в най-добрия, но си вървим в ритъм. Нямаме задължения, напротив - чистим стари такива.

 

- Разплащате ли се с НАП?

- Да, имаме си план, който следваме всеки месец. Имаме подписано споразумение, което спазваме на 100%.

 

- Колко пари ви струва до този момент Локомотив Пловдив?

- Страх ме е да го сметна (усмихва се).

 

- Можете ли да разкриете, колко е месечния бюджет на Локо Пд?

- Горе-долу е около 250 000 лева.

 

- Преди няколко дни публикувахме снимки от Говедарци! Там ли ще е лятната подготовка на Локо Пд?

- Задължително отбора ще с е подготвя там! Базата там е идеална. Има терени, има хотел, който дори е собственост на пловдивчани, с които вече сме разговаряли, където отборът ще отседне. Боровец е на 5 минути, Самоков на 10 минути.

 

- От къде дойде идеята за временната трибуна на мястото на Бесика?

- От феновете! Аз с тях имам прекрасен диалог. Срещаме се, дискутираме. На последната среща, те предложиха тази идея и сега заедно ще я реализираме. Болната тема на феновете е Бесика. Изчакваме общината да разреши и в рамките на 20-25 дена може да се изгради цялата трибуна.

 

- Стадион Локомотив Пловдив, концесията...

- Водихме разговори. За около 5-6 месеца концесията трябва да мине. Ние обаче през тези месеци не бива да спираме да развиваме спортната база на Локомотив, защото нямаме къде да тренираме. Този проблем не е от вчера. Търсим вариант за излизане от ситуацията. С Кошарата знаете, че се получи фал и трябваше да се засее наново. Сега върви добре, но до пролетта, не можем да стъпим там. С един терен - не може да се реши въпроса. За Векта има някакъв вариант да участваме за концесия, но там вървят дела. Тези дела, докато не приключат, нищо не може да се направи. Трябват ни 3-4 терена, за да работи клуба нормално. Имаме 300 деца. Не знам, как се  оправят в школата с тренировките, но въпреки това резултати има. Тези резултати обаче ще са много по-добри, ако имаме материална база.

 

- Как се развива школата?

- В момента Пашев ръководи школата. От време на време ходя и на мачове на юношите, за да ги гледам. Това е бъдещето, няма да отстъпим от тази позиция, да изградиме наши кадри и да си разчитаме на тях.

 

- Каква е основната задача, която има Петър Пашев като шеф на школата.?

- Задачата му е да организира така нещата, че децата да имат интерес и любов към Локомотив Пловдив, защото само така ще изградим футболисти, които милеят за отбора. Много сме ги виждали да целуват и да показват емблемата, но малко истински обичат клуба.

 

- Ще дойдат ли Ривър Плейт в България?

- Потвърдили са, че ще изпратят юношите си до 19 години. От сега готвим второто издание на турнира под егидата на Христо Бонев. Зума е човека, който е историята на този клуб. Не мога да кажа легенда, защото аз тази дума за живи хора не я употребявам. Легенди са тези, които вече не са сред нас. Бонев е даденост, с която в клуба се гордеем. За турнира имаме идеи да поканим Панатинайкос, Цървена Звезда, евентуално Барселона. Най-много обаче ще се радвам да видя това, което видях при първото издание. Двата градски съперника рамо до рамо да покажат феър плей и дано някой от тях да успее, независимо кой, да вземе тази купа, а не да отиде в чужбина. 

 

- Организирането на такъв голям турнир отново обаче е свързано с финанси...

- Да, така е. Ще ги осигурим. Надявам се след време, след като в чужбина видят с какви терени и природа разполагаме, сами да поискат да се върнат. Затова следващото издание на турнира ще е в Самоков и Говедарци. Там условията през лятото са идеални. Ще имаме разходи, но мисля, че тази инвестиция в бъдещето ще се върне.

 

- Споменахте Самоков. Какъв е проекта Рилски спортист?

- Рилски спортист трябва да се превърне в дублиращ отбор на Локомотив Пловдив. Целта е тази година отбора да влезе в Б група, за да може да преотстъпваме играчите си там, без да късаме договорите си с тях. Правилата на БФС не позволяват играч с професионален договор да бъде преотстъпван в аматьорски клуб, каквито са във В група. Войн Войнов ще има задачата да подсили тима и да го качи в професионалния футбол, за да можем ние да изпращаме там играчите ни, които имат нужда от натрупването на малко опит.

 

- Имате идея да намалите цената на билетите за мачовете на Локо Пд. Това не е ли свързано отново с загуба на пари и по-малък приход?

- Не е въпроса във финансите. Феновете ще се върнат, когато на терена има спектакъл. И да загубиш мач, пак може да направиш така, че феновете да останат доволни от теб. Виждал съм го! След една загуба в Стара Загора нашите привърженици направиха нещо страхотно, което няма да забравя. Те дойдоха в полунощ на стадиона и посрещнаха футболистите с песни и аплодисменти. Това говори, че феновете не искат обезателно победи, но искат мъжка игра. Трябва да върнем тръпката и емоцията на тези хора.

 

- Треньорът ползва ли се с доверието на Христо Крушарски?

- Да! Илиан Илиев е старши-треньор на тима и продължаваме да работим, по това, което в началото сме си поставили като задачи.

 

- За зимната селекция мислите ли?

- В Локомотив вече има достатъчно футболни хора, които работят по този въпрос. Надявам се след следващия трансферен прозорец да видим резултатите от тяхната работа. Оказа се, че футболният език за мен е неразбираем. За това тук е Чавдар Цветков.  Разчитам на професионализма на всички.

 

- Каква е мечтата ви за Локомотив?

- Е, аз може да искам и Европейски шампиони на станем, но това няма как да се случи. Вижте, аз съм бил в много спортни музеи по света. Там за всеки сезон, за всеки минал през клуба има по едно кътче. Искам да напишем една история на Локомотив, за която да се говори след време, когато нас ни няма на този свят. Да се знае, че това го е постигнал Локомотив, който е има машинист, който правилно е управлявал клуба. За шампионски титли е рано да се говори. И това ще дойде, но поетапно. Да, в България с определена инвестирана сума може да се стане шампион, но какво от това! Излизаш навън, изиграваш един мач и толкова.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...