A+ R A-

Зума: Имаме най-добрите футболисти и най-добрия треньор Избрана

Сряда, 23 Март 2016 09:16 | | |

Оценете
(5 гласа)
Зума: Имаме най-добрите футболисти и най-добрия треньор


Почетният прези­дент на Локо (Пд) Христо Бонев гово­ри за представянето на отбора след идването на Илиан Илиев, прогре­са на Мартин Камбуров във вечната голмай­сторска ранглиста на А група, какво трябва, за да биеш добре дузпи, и други интересни теми, свързани с пловдивчани.

Г-н Бонев, как би се вижда отборът под ръководство­то на Илиан Илиев? В пос­ледния кръг тимът нямаше късмет и направи 1:1 с Чер­но море на „Тича", макар че цял мач игра с човек повече.

- Мисля, че задачата, коя­то има Илиан Илиев от гос­подин Крушарски, е да съу­мее в това време до края на първенството да подобри играта на всеки един от футболистите, както и на отбора като цяло. Виждате, че се забелязва прогрес. Смя­там, че и Илиан, и Крушарс­ки не държат толкова на ре­зултатите, а искат да ви­дят Локомотив да показва красив и атрактивен фут­бол. Важно е до края на сезо­на да се изгради стил, който да носи резултати през след­ващия сезон. Въпреки труд­ностите, които имаме, в последните два мача навън се спечелиха четири точки. Отдавна не бяхме виждали Локомотив да играе с такъв интензитет и раздаване. Дано намерим млади футбо­листи през лятото, за да може през новото първенство да имаме коренно различен облик и да се борим за място в челото.

Може ли на база опита, с който разполагат играчи­те на Локомотив, да ка­жем че те са най-добрите в момента в България?

- Разбира се. Мисля, че ни­кой друг отбор няма такива играчи, каквито имаме ние. Това е очевидно за всички. Имаме най-добрите футбо­листи и най-добрия трень­ор. Това е самата истина. Смятам, че съвсем заслужено отборът може да достигне поне до пето място в край­ното класиране. Наистина изоставаме в точките, но заедно с Илиан Илиев иде можем да ги наваксаме. Имаме седем мача у дома, които съм убеден, че иде ни доне­сат много радост.

Какви са амбициите ви за следващия сезон или още е рано да се говори за него?

- Най-важното за мен е, че започна строителството на игрища за детско-юношеска­та школа. Това ме кара да съм оптимист за бъдещето на Локомотив. Мисля, че в тази насока трябва да рабо­тят всички клубове. Трябва да се обърне по-сериозно вни­мание на младите момчета.

Мартин Камбуров отбе­ляза 162-ия си гол в А група срещу Черно море. В карие­рата си от 37 изпълнени дузпи в елита е вкарал 35. Лесно ли е да реализираш наказателен удар, както повечето хора си мислят?

- Мисля, че няма по-добър голмайстор от Мартин Камбуров в А група, а и не виждам кой ще го наследи след това. Въпреки труднос­тите и проблемите, от ко­ито бе преследван Локомо­тив, той успяваше да беле­жи във важните мачове и да дърпа отбора напред. Това само показва лидерските му качества. Само с присъстви­ето си на терена Камбуров дава самочувствие на оста­налите. Ясно е, че е много важна фигура за клуба. Никой не може да отрече, че е голям нападател. Колкото до дузпите - не е лесно да се вкарват. Всеки, който е бил, знае, че си е по-трудно, от­колкото всеки си представя. Така че това е голямо пос­тижение за него.

Кога очаквате Иван Ива­нов да започне да играе и да помага на отбора?

- Възхитен съм от профе­сионализма му. Той тренира дори когато останалите по­чиват. Прави му чест, че е такова отговорно момче и иска максимално бързо да по­могне на нашия клуб. Мисля, че до края на първенството Иван ще изиграе няколко ма­ча. Ще бъде полезен на отбо­ра, както и отборът на него.

Националният отбор иг­рае контроли с Португалия и Македония. Викнаха се Марселиньо и няколко мла­ди момчета. Правилен ли бе изборът на Ивайло Пе­тев?

- Възхищавам се от смелост­та на Ивайло Петев да заложи на млади момчета. Ще ми бъде много любопитно как ще под­ходи в мача с Португалия и как ще се представи тимът ни. В тази проверка той ще може да си отдъхне и да погледне по-спокойно към следващия квалификационен цикъл.

Имаше ли футболисти на Локомотив, които мо­жеше да извика?

- Мисля, че имаше, но той решава кого да вика и кого не. Все пак нека не му отнемаме правото на избор като нацио­нален селекционер./Тема спорт

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...