A+ R A-

Гецата за Тошко Неделев: Майните сме по-специален модел

Събота, 30 Януари 2016 10:13 | | |

Оценете
(0 гласа)
Гецата за Тошко Неделев: Майните сме по-специален модел

Идването на Тодор Неделев в "Ботев" (Пловдив) на пръв поглед изглежда голяма крачка назад. Да се върнеш от Бундеслигата в "А" група, не звучи добре. Ако той обаче играе редовно и вдигне нивото си, може крачката да е напред. Футболната кариера не върви гладко. Ясно е, че там има проблеми, щом две години не е играл. Не може един футболист да играе в трета или четвърта дивизия и да чакаш от него много да се развие.

Учудващото за мен е, че от "Майнц 05" не дадоха Неделев на тим от Втора Бундеслига или в първенства по-високи от нашето, и то с уговорката да играе редовно. Явно двете страни са се разбрали и Тошко пристигна в "Ботев". Поне е сигурно, че той тук ще играе редовно. А дали ще се върне през лятото в "Майнц" по-уверен, предстои да разберем. Той е решил да се завърне в България сега, вместо примерно да е в Австрия. Явно са се разбрали с "Ботев", а и близките до него са го посъветвали. Ако Тошко е амбициозно момче, трябва лятото да се завърне в "Майнц 05" и да заиграе.

Има една такава тенденция, че пловдивските футболисти се завръщат под тепетата. Явно майничките сме по-специален модел. При мен не беше така. Първо бях в София и свикнах там, а после и във Франция. Има много пловдивски футболисти, които останаха дълго време в София, и то в ЦСКА и "Левски". Всеки човек е индивидуален, нищо че е от Пловдив.

Да се върнеш на 22 години, както е Тошко, да играеш в България, не е сериозно за амбициите и развитието ти. Били сме свидетели на много футболисти в последните години, които се задоволяват с по-малко. По наше време всеки искаше да играе в чужбина, а сега не можеш да ги извадиш от града им. Сега времето е друго - има интернет, фейсбук, много гаджета и дискотеки. Едно време, като се ожениш, и край. Всички тези странични неща много им влияят. Нашите футболисти се задоволяват с това да играят в България, защото има кой да им плаща. За някои хора да ходиш по дискотеките и да се сваляш с гаджетата е върхът. Да не забравяме, че на момчета като Тошко разчитаме за националния отбор.

Има голяма разлика между Германия и България и Неделев не трябва да остава тук. Тошко е добро момче, трябва да си направи добре сметката, а и хората около него. Той не трябва да се задоволява с игрите в "Ботев", а да гледа към чужбина. Само така Неделев ще стане голям футболист.

Георги Георгиев- Гецата
бивш футболист на "Ботев"

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!