A+ R A-

Зума за Едо: Вътре в сърцето си той е локомотивец и не трябва никой да се учудва, ако дойде пак в отбора

Събота, 07 Ноември 2015 16:31 | | |

Оценете
(3 гласа)
Зума за Едо: Вътре в сърцето си той е локомотивец и не трябва никой да се учудва, ако дойде пак в отбора

Дни след очакваните промени в управата на Локомотив Пловдив легендата на клуба и българския футбол Христо Бонев даде интервю за "Тема Спорт". Той говори за плановете на Христо Крушарски и предстоящото в неделя гостуване на Левски.

 

- Г-н Бонев, собствеността на Локомотив Пловдив вече е в ръцете на Христо Крушарски, какво следва от тук нататък?
- Всичко добро, което става в Локомотив, е благодарение на климата, който се подобри след идването на господин Крушарски. Вижда се, че този човек иска да направи всичко възможно да бъде реорганизиран клубът като един професионален футболен отбор. Направил е петгодишен план, с който всички, които са тук около отбора, трябва да се съобразяват и да работят за неговото изпълнение. Отборът е финансово осигурен. Крушарски не иска сам да управлява, както се опитват някои да го изкарат в пресата. Всеки, който има желание да помогне на Локомотив, е добре дошъл. Акциите са вече в клуба и да заповяда. Слагаш пари, взимаш си акции и участваш в ръководството.

 

- Говори се, че зад Христо Крушарски стои по-голяма и влиятелна фигура, която обаче иска да остане в сянка, вярно ли е това?
- Нямам много желание да навлизам в тези неща, които не са от моята сила. Господин Крушарски сам си оправя нещата. Засега всички гледаме с възхищение на това, което той прави за отбора.

 

- Предстои гостуване на Левски. След победата над Лудогорец в последния кръг може ли отборът още веднъж да зарадва феновете?
- За нас победата над Лудогорец е вече в историята. Виждам, че момчетата се готвят много сериозно за добро представяне на "Герена". Смятам, че на всеки в България вече е ясно, че Левски тръгна по нов път, който благодарение на ръководството, треньорите, футболистите и най-вече на публиката ги отведе на първото място. Ако бяхте попитали преди три месеца на кое място ще е Левски в началото на ноември, никой нямаше да посмее да каже, че ще е на върха, и то с игра и победи, които са достойни за уважение. Още от първите ми мачове срешу Левски, тук нямам предвид само приятелството ми с Гунди, изпитвам уважение и респект към отбора. Говоря за време отпреди 50 години.

 

- Доколко липсата на Мартин Камбуров ще се отрази на отбора и ще е решаваща?
- Това е проблемът пред Христо Колев. Защото в повечето мачове срещу Левски Камбуров вкарва, но хубаво е, че имаме и други опитни футболисти, които вече са в добра форма и също могат да бележат.

 

- Смятате ли, че Камбуров може нарочно да си е изкарал петия жълт картон, за да не играе на "Герена"?
- Това са глупости.

 

- Ще се хвърли ли Локомотив Пловдив със същата стръв срещу Левски, както с Лудогорец?
- Локо излиза за победа във всеки мач. Така ще е и сега.

 

- Заявихте, че никой не е очаквал Левски да е първи през ноември, а от Локомотив къде се очаква да е в класирането?
- Засега ние нямаме никакви амбиции. Лично аз имах такива за купата, защото с много малко мачове може да се класираш за евротурнирите, но погледнахме несериозно на Монтана. Това ще ни е обеца на ухото. Но ние се радваме, че отборът играе добре, хората се върнаха на стадиона и това ни удовлетворява. А докъде ще стигнем, времето и резултатите ще покажат.

 

- Може ли да се мечтае за повторение на 2004-а в този петгодишен план и Локомотив отново да спечели титлата?
- Това е заложено в плана на г-н Крушарски. И ако всичко върви така, както той го е пресметнал, мисля, че скоро ще има радост и за нашите привърженици, които вече 10 години жадуват за онова време. Дано сме живи и здрави пак да видим титлата.

 

- Каква ще е вашата роля в клуба?
- Аз нямам претенции за никакви постове. Радвам се отборът да играе хубаво, да бие и хората да идват на стадиона. От там нататък идването ми на стадиона е символично. Чувствам се млад, тъй като съм сред млади хора.

 

- Едуард Ераносян напусна Лудогорец, може ли да го видим някой ден отново на "Лаута"?
- Вътре в сърцето си той е локомотивец и не трябва никой да се учудва, ако дойде пак в отбора.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!