A+ R A-

Камбуров: Трета година поред правим нов отбор, за един ден не става

Понеделник, 14 Септември 2015 09:55 | Тема Спорт | |

Оценете
(1 глас)
Камбуров: Трета година поред правим нов отбор, за един ден не става

- Мартине, защо Локомотив Пловдив все още не може да разкрие пълния си потенциал?
- За мен основната причина е, че трета година поред правим нов отбор, и то все в движение. Това няма как да не оказва своето влияние, но не може да търсим само в това оправданието. Да, и този сезон не е изключение и ще бъде трудно, но ще се опитаме, където можем, да взимаме точки и да подобрим класирането си. Феновете ни не го заслужават.

 

- Какво липсва на тима?

- Отборът като не побеждава, винаги могат да се търсят оправдания и в защитата, и в атаката, и в нападението. Не мога да кажа нещо специално и конкретно какво ни липсва, а пък и аз съм вътре на терена. Може би хората отвън, треньорите и тези, които са по-близко до
тима, ще споделят мнение как изглеждаме, какво ни  трябва. Като цяло не може да се изтъкне само, една причина за по-слабия ни старт. Нещата са комплекси. Нужно ни е време. Отбор за един ден не става. През тези три години имахме и много сътресения с президенти и спонсори. Всичко това се трупа...


- В тази връзка как стоят сега нещата в клуба по отношение на финансите?

- Сега са добре. Новите спонсори ни дават надежди, че нещата ще са наред през целия сезон, което е хубаво, за да може отборът да се успокои и да играе по-добре. Да се опитаме да взимаме точки. Аз не мисля, че играем толкова лошо. Не смятам, че някой отбор ни е надиграл тотално или сме били много по-слаби от него. Просто първото положение, което имат срещу нас другите отбори, им влиза. При нас е обратното, създаваме не малко ситуации, но не можем да ги реализираме. Затова е нормално да се насъбира напрежение. Ето сега с Черно море две наши грешки решиха мача. Но се надявам с една-две победи отборът да излезе от тази ситуация, да се отпусне и ще играе по-добре. Точките ще върнат самочувствието и увереността на повечето момчета. Това ни липсва.

 

- През този сезон няма да го има разделението на две плейофни групи, което може би е по-добре за Локомотив?
- Да, а и има още доста мачове, Всичко може да се случи и срещите дотук го доказват. Надявам се възможно най-бързо да се обиграе тимът, а и дано шансът малко да се обърне на наша страна. Вярвам, че добрите дни за Локомотив Пловдив предстоят. Опит не ни липсва. Младите обаче в някои моменти трябва да поемат малко повече отговорност. Нещата ще се наредят, не се съмнявам. Нужно е само да сме позитивно настроени и да вярваме в собствените си възможности.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...