A+ R A-

Апостолов: Играчите да са спокойни. Искам, да ги видя в тройката. Ще оправим дълговете и ще намерим спонсори Избрана

Неделя, 05 Юли 2015 11:53 | | |

Оценете
(8 гласа)
Апостолов: Играчите да са спокойни. Искам, да ги видя в тройката. Ще оправим дълговете и ще намерим спонсори

Председателят на Сдружение Ботев Пловдив даде обширно интервю пред Тема Спорт. PlovdivDerby.com препечата по-интересното от него.

"Все още не мога да кажа, дали във вторник ще обсъждаме избирането на нов президент. Единственото, което мога да разкрия е, че на това събрание ще обсъдим свикването на Общо събрание. Това е. Смята, че е важно да договорим нови спонсори. Иначе отборът ни е добре окомплектован.

Бюджетът си е бюджет и ще бъде изпълнен. До колко е гарантиран и до кога, не смятам, че трябва да го обсъждаме по медиите. Разговарял съм  с футболистите, те трябва да са спокойни - ще си получават заплатите.

ТЦ - ИМЕ ще идват на събранията от тук насетне. Доста интерпретации чух за финансовото състояние на клуба. Много е лесно, когато някой има едни пари на готово - да ги харчи. На мен досега в професионалния ми живот не ми се е случвало да разполагам с такива средства. Винаги е трябвало първо да се направят приходи и след това да се мисли за изразходването им. А в Ботев е имало ситуация - "ето ти тези пари, харчи ги..." Знаете, че винаги когато е било най тежко, Ботев се е обръщал към феновете си. Защо баровците не искаха да работят с привържениците, когато имаше пари, а когато ги изхарчиха. Явно, че моделът е бил грешен и са били изразходвани неправилно средства. Имало е много пари, които е можело да бъдат спестени.

Межу Ботев и Левски не е имало никакви разгори за Алекс Колев и Даниел Златков. Ние сме отворени за трансфери, но винаги - на правилната цена. Най смелите прогнози, които можем да направим за бъдещето ни са за следващите 3 сезона, но това е така, защото имаме школа, на която можем да се облегнем. Ще продължим да залагаме на младите.

Взехме Георги Марков, за да вдигне нивото. В крайна сметка той е спортен човек. Всички останали можем само да се изказваме от обща култура, включително и аз. Неговото мнение е това, което тежи. Той и Пепо Пенчев ще имат цялата спортно-техническа власт в клуба. Това се отнася не само за първия отбор, но и за школата. Има много неща, върху, които трябва да работят. Административното ръководството ще има задачата да осигури финансирането. Мисля, че ако всички си гледаме работата, ще вървим напред.

Преподписахме с Пепо Пенчев. Дали сме му картбланш, но от него се очакват резултати. Ако ги няма - ще седнем и ще обсъдим нещата.

От бизнес гледна точка, продажбата на Чунчуков беше добра за клуба. Нашата е цел е да намерим друг като него, да го развием и после да го предедем. Моделът е подобен на този като в Литекс.

Искаме се през следващия сезон да сме в горната половина на таблицата. Силите в А група са изравнени. Бих искал да кажа на футболистите: "Стремете се да сте най-малко трети". Но когато поставям някаква цел, трябва да съм адекватен.

Нещата с дълговете на Ботев Пловдив ще се нормализират. Сега като мине събранието ще направим няколко промени в устава, в борда на директорите - това ще даде по-голяма административна стабилност. Така, че ако нещо е тревожило играчите до сега - да отпадне. Остава само да има резултати от тях на терена. Мисля, че можем да направим отбор, който да няма проблеми да се справи с всеки в България. Ние винаги сме играли нападателен футбол за разлика от други тимове с медали, които паркират автобуса пред вратата си.

Съвсем скоро ще обявим, какво точно ще предприемем относно дълговете от 50 милиона. Вече са извършени някои действия, мисля, че нещата с в оптимистичния вариант. В момента преговаряме и с няколко спонсори. Надявам се до началото на първенството да можем да направим необходимите разяснения около тях. За нас не е важно те да са много като бройка, а какви пари ще дават. Съгласни сме 5 спонсори да наливат по 200 000 лева или два да извадят по половин милион. За нас няма значение, тъй като сумата ще бъде еднаква. Идеята е тези пари да подсигурят още по-добре клуба.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!