A+ R A-

Вижте цялото скандално интервю на Молдованов пред "7 дни спорт" Избрана

Събота, 18 Април 2015 11:45 | | |

Оценете
(4 гласа)
Вижте цялото скандално интервю на Молдованов пред "7 дни спорт"

Диян Молдованов, който вече не е част от Локомотив даде скандално интервю пред в. "7 дни спорт". Вижте цялото интервю на защитника.

- Дияне, вие с Богомил Дяков ли си тръгнахте от Локомотив Пловдив, или бяхте изгонени?

- Който както иска да си го тълкува. Щом си тръгваме по вина на клуба, няма как да сме изгонени. Исках да си тръгна, защото не можеше да се продължава по този начин.

- Неразбориите в клуба ли са основната причина за твоето решение?

- Не бих казал неразбории, а неяснота, която витае в клуба от 5-6 месеца. И някои думи на шефовете.

- Какво се прикрива от футболната общественост и колко е тежко положението в Локо Пловдив?

- Истината е, че шефовете ни казаха, че нямат един лев в момента. По-тежко от това не мисля, че може да бъде. Вижда се, че тези хора нямат възможността да издържат отбора. Не знам на какво се надяват.

- А шефовете все пак разговарят ли с вас и държат ли ви в течение с проблемите?

- Къде те влизат в съблекалнята, къде ние ги викаме. Но, да, казват и целият отбор е наясно с проблемите. Най-лошото е, че никой не очаква нищо хубаво да се случи. Шефовете все говорят за срокове - 1 седмица, 10 дни, 20 дни, 1 месец, вариант "А", вариант "Б" и накрая ще се стигне до вариант "В", който е най-лошият.

- От това, което казваш, става ясно, че причината да си тръгнеш е неяснотата и липсата на бъдеще в Локомотив?

- Да, вече усещах, че няма смисъл да стоя. След това пък четох някъде, че нямало да разчитат на мен. Който каквото иска да си мисли, аз имам моя версия, шефовете си имат тяхна.

- Вторият вариант изглежда несериозен, тъй като ти от началото на сезона до сега бе основен играч.

- Не само аз, а и Дяков. Но явно вече не сме нужното ниво, за да играем в Локомотив. Докато бях в отбора, съм давал всичко от себе си. Имал съм слаби мачове, но силните ми бяха повече. Няма за какво да се чувствам черна овца и да се срамувам от това, което съм играл. Който има нещо против мен, да дойде и да ми го каже. Най-лесно е някой, като си тръгне, и да почнат да говорят зад гърба му. Това поведение е присъщо за нежния пол.

- В Локомотив има ли хора от нежния пол?

- Да, има. Но не искам да им казвам имена. Целият отбор си знае кои са и за какво става въпрос. Има случаи, при които си говорим нещо в съблекалнята и още не сме излезли от нея, и цял Пловдив и журналистите знаят какво сме си казвали. Това е работата на определени играчи и си беше така още през лятото, когато аз отидох продължава и сега. Има и такива футболисти, които си говорят с треньорите и шефовете какво си споделяме в съблекалнята.

- Тези играчи ли развалят обстановката в Локо и правят групички в съблекалнята?

- Чак на групички не бих казал, че е съблекалнята. Нормално е някой да се има повече с друг, но групички не. Съблекалнята беше сплотена и затова имаше успехи. Повечето момчета, които не сме от града около 80%, живеем заедно. Постоянно сме заедно, няма конфликти и интриги между нас. Това че 1-2 са по-близко до шефовете, създаваше напрежение.

- Преди месец направихте нещо като бунт и отказахте да тренирате. Там също имаше много интриги кой всъщност е направил бунта. Прехвърляше се топката от лидерите към тези, които с в хотела.

- Това не беше бунт. Искахме да се обърне повече внимание към нас. Защото, като няма пари, винаги е много тихо и кротко. Няма организатори на този бунт. Ние всички си говорихме и накрая се стигна до това решение, което абсолютно всички взехме. Нормално е, като влезе шефа в съблекалнята, да говорят капитаните. Бунта не беше организиран от един играч, а от всички.

- Имаше ли ефект?

- Докато аз бях там, ефектът бе минимален. Той повлия повече на играчите, отколкото на хората, които трябва да се грижат за клуба. Шефовете пред нас казваха, че се грижат, а насреща няма нищо. Колкото и да ти казват, че работят, като насреща няма нищо, как да повярваш?

- След тези проблеми Локо показа ли, че вариантът феновете да управляват клуба, не е правилен?

- Точно така. Ето, видя се, че няма как феновете да управляват клуб. Всеки може да е шеф, когато в отбора има пари. Но ако искаш да управляваш този клуб, трябва да намираш и да вадиш пари от собствения си джоб, когато се налага. А не само да взимаш пари от други и да ги раздаваш. За 8-9 месеца, в които бях в Локо, така и не разбрах кои са шефовете. Всеки ден влизаха различни хора. Сега е ясно, че братята Колеви и Велин Терзиев са част от тях.

- Има ли раздори в съблекалнята? Питам те, защото преди време бяхме свидетели на един скандал между Камбуров и Данчо Господинов?

- Не, не. Никога не сме си повишавали тон помежду си. Дори и треньорите не се карат. Камбуров лично пред нас не е определял какво да става. Друг е въпроса, че ако някои му дават власт, си е техен проблем. Няма да се изненадам, ако има скандали и нареждания от него, защото той е много близък с шефовете.

- Локомотив Пловдив от много години има етикет, че играе симулативно. Ти как виждаш това?

- Преди да отида в Локо, бях чувал такива неща. Но аз, откакто съм на Лаута, мога да кажа за себе си, че не съм играл симулативно и да манипулирам мачове. Има си доказуеми начини и мога да докажа на всеки, че съм играл на 100%, във всеки един мач. Ако някой е направил такива неща, го е направил на своя глава и си носи последствията, ако го разкрият. Надявам се Локомотив да не е имал такива мачове. Аз пред съвестта ми съм чист.

- Питам те, защото преди седмица паднахте от Черно море с 5:1 и всеки започва да говори за черно тото.

- Да, големи резултати, поредни загуби. В България вече погледът върху футбола е изкривен и всеки си мисли, че е черно тото. Всички видяхте какви грешки направи играч от световна класа като Давид Луис срещу Барселона. И той ли играе черно тото? Мисленето върху играта е промито и след най-малката грешка казваме, че футболистът е продал мача.

- Има ли решение на финансовите проблеми в Локомотив?

- Най-важното е сега отборът да се спаси. Ако Локо изпадне от "А" група, всичко ще приключи. Има си шефове, които уж много работят и имат по 2-3 плана в главата си. Всеки ден разговарят с различни бизнесмени, те да му мислят.

- Оставаме с впечатление, че имаш нещо против шефовете, при какви отношения с тях си тръгна от Лаута?

- Не си тръгнах със скандали, но хората, които толкова много пъти са ме лъгали, не мога да ги уважавам. Много са случаите, в които ни лъгаха в очите. Не съм обиден на никого. Аз, каквото имах да казвам на определени хора, съм го казал в очите им. Но оставам и приятел с много от хората в клуба.

- Дияне, спомена, че ако Локо изпадне това ще е края му?

- Да, това е мое мнение. Локомотив е от клубовете с много по-малко дългове от ЦСКА и Левски примерно. Освен това има голяма фенска маса зад гърба си, но ето че нито един бизнесмен не иска да подаде ръка на клуба. Щом сега в "А" група не може да си намери благодетел, много по-трудно ще е в "Б" група. Плюс това догодина клубът ще има много повече дългове, тъй като всички момчета имаме да получаваме заплати и си ги търсим. Аз бях склонен на компромисен вариант - да ми дадат една сума, много по-малка от дължимото към мен и без да се стига до разтрогване по вина на клуба. Шефовете обаче ми казаха, че нямат и един лев. Премии също не взимахме. Само една премия беше обещана от фен при спечелването на купата, но това вече няма как да стане.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!