A+ R A-

Карагарен: Не искам в този труден за клуба момент да напускам

Понеделник, 16 Февруари 2015 09:32 | | |

Оценете
(2 гласа)
Карагарен: Не искам в този труден за клуба момент да напускам

Тежкото финансово положение на Локомотив Пловдив накара спортно-техническия щаб да обърне повече внимание към юношите си. Един от тях е 22-годишният нападател Бирсент Карагарен. Той е юноша на черно-белите и преживява тежко катаклизмите в клуба. През миналата кампания Карагерен рита за Верея СтЗ. Преди това игра за Етър в А група. Ето какво сподели футболистът в интервю за "Тема Спорт" относно положението на "Лаута" и своите амбиции.

- Бирсент, готов ли е Локомотив Пловдив за първата част от битката с Локомотив София За купата в неделя?

- Този двубой е много Важен за нас. Той ще ни даде основа, върху която да стъпим за пролетта. Не по-малко важен е и за бъдещето на клуба като цяло. Ще се опитаме да стигнем максимално далеч за купата. Хубаво е, че нямаме контузени. Готвим се много сериозно и отговорно. Ще дадем всичко от себе си за победа независимо срещу кой играем.

- Тимът бе напуснат от важни играчи като Ангел Грънчов и Благой Наков. Това ще отслаби ли Локомотив за пролетта?

- Не можем да се сърдим на никой. Те така се разбрали с ръководството - при по-добри предложения да напуснат. Не вярвам тяхното отсъствие да ни се отрази негативно. Доста хора сме в тима и има момчета, които могат да ги заместят.

- Ти лично имаше ли варианти да напуснеш "Лаута"?

- Не, предложение от други отбори не съм получавал. А и имам действащ договор с Локомотив до лятото. Не искам в този труден за клуба момент да напускам. Желанието ми е да помогна на отбора колкото се може повече. Всеки знае в какво състояние е Локомотив Пловдив. Положението е много тежко, но ще дадем всичко от себе си.

- Това не ви ли отчайва по някакъв начин?

- Не. Мен лично ме мотивира допълнително. Всеки мач е нова възможност да се докажеш, да те забележат и ако направиш нещо хубаво, през лятото да те вземат в по-голям отбор, на по-добро място. Аз правя всичко от обич към Локомотив Пловдив. Не мисля за други тимове. Обичам Локо и гледам да помагам с каквото мога.

- Имаш добър учител в лицето на Мартин Камбуров...

- Когато играя с него, футболът е много лесен. Той ми помага и постоянно ме напътства. За мен Камбуров е един от най-добрите в България. Доказал го е много пъти.

- Какво промени Христо Колев-Бащата, след като пое тима?

- Той разбира много играта и ни дава винаги точните указания. Стреми се максимално да сме подготвени да реагираме правилно във всяка една ситуация. Винаги се старая да правя това, което иска той. Вярва във всички момчета и знае, че можем да постигнем много повече.

- Къде виждаше Локомотив Пловдив, ако не бяха проблемите с финансирането на клуба?

- Спокойно щяхме да сме в първата половина. Имаме отбор за Топ 6, ако всичко от финансова гледна точка беше на ниво.

- В Ботев Пловдив нещата също не вървят...

- Ботев не ме интересува. Гледам нашия отбор да върви, да се развива. Жалко е за пловдивския футбол и двата тима да са в такова състояние, но никой не може да каже какво ще се случи утре. Никой не е застрахован. Пловдив е футболен град и вярвам, че с помощта на феновете ще преодолеем и този труден момент.

- Смяташ ли, че ако в клуба нямаше проблеми с финансирането, едва ли щяха да дават шанс на младите играчи като теб?

- Най-вероятно щеше да е така. Но аз никога не съм се отказвал да се боря за това, което съм сега - да играя в мъжкия отбор на Локомотив Пловдив. Ритах за Шумен, за Етър, но сърцето ми е тук, на "Лаута". Престоят ми при болярите (б.а. -2012/13) бе доста странен. Там тогава беше нещо страшно. Етър, със съжаление към името на този клуб, се бе превърнал в пародия на футбола. Всяка трудност обаче ти помага да се развиваш и да вървиш напред. Минал съм през доста трудности. Вярвам, че нещата с Локомотив Пловдив ще се оправят занапред.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар