A+ R A-

Зума в откровенно интервю пред PD: Боли ме от празните трибуни. Велин спаси Локомотив! Избрана

Вторник, 07 Октомври 2014 12:42 | | |

Оценете
(1 глас)
Зума в откровенно интервю пред PD: Боли ме от празните трибуни. Велин спаси Локомотив!

След днешната оставка на изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Константин Думанов PlovdivDerby.com потърси лицето на черно-белите пред цяла България и света - Христо Бонев. Открихме Зума на Лаута в компанията на Христо Колев, Петър Пашев и Атанас Узунов. Четиримата разбира се разговаряха за футбол и за бъдещето на тима.

- Г-н Бонев. Как оценявате представянето на Локомотив в първата част на шампионата?
- За да дадем една точна оценка за представянето на Локомотив, трябва да се върнем доста време назад. Знаете, че след като се върнахме зимата от Испания, запонаха проблемите между феновете и собственика на клуба Коко Динев. От март месец до завършването на първенствтоо, отборът бе оставен на автопилот. Започвайки подготовката за новия сезон, всички знаят каква беше обстановката. Няколко човека се качиха в автобуса за Банско. Другите - Маламов, Кики и Стефанов, останаха в Пловдив. Тогава аз с приятелските си отношения с Матушев, го помолих да дойде в Пловдив. Първата тренировка беше с 8 футболисти, от които петима бяха юноши. Когато се върна отбора от Банско, някой от момчетата се присъединиха към отбора, други бяха освободени от ръководството, което направи изключително големи усилия да вземе акциите от Коко Динев. Мисля, че ако нямаха смелостта и задружността тези хора, сега за Локомотив щеше да се говори като за отбор от В група. Това беше една смела постъпка от тяхна страна. Двамата братя Колеви, Велин Терзиев, Митко Ботушаров и няколко момчета, които всеки ден са на стадиона и показват колко много обичат Локомотив. Самият Коко Динев казваше, че не е в състояние да издържа клуба. В онзи момент, 4 дни преди мача с Левски, започнахме да събираме футболисти. Тогава ръководство и треньор успяха да съберат 18 футболисти за Герена. Никой не очакваше да направим равен без подготовка и без финанси.
Ентусиазирани наши истински фенове помогнаха да се съберат пари. Аз и Наско Узунов ходехме при наши по-заможни фенове да събираме пари за отбора. Някъде успяхме, някъде не, но тогава стана ясно, че хората с пари не желаят особено да наливат пари в Локомотив. Въпреки всичко започнахме първенството. Най-важното бе, че Камбуров избра Локо пред парите в ЦСКА. Дойдоха няколко сполучливи резултата, които много ни ентусиазираха. Най-вече ни ентусуазира победа срещу Хасково, които ни се водят основен конкурент за оставане в А група. Никой не е поставял цели, нито имаме претенции да постигнем нещо през този сезон.

След това дойдоха трудни мачове - 5 поредни, които загубихме. Тогава и самият Матушев видя, че неговото присъствие не носи нужните резултати и след разговор с ръководството напусна. Тогава веднага разговарях с Христо Колев и му казах, че му е време да приложи опита си като футболист и помощник треньор, и заедно с Пашев и Камбуров да поемат отбора. Дойде този така обнадеждаващ мач, срещу един от трите най-добри отбора в България. Да победиш Литекс, и то да ги победиш с игра - си е успех. Във никакъв случай не искам да кажа, че ние сме направили нещо голямо. Сигурно ще има още загуби, но нашите момчета трябва да дават всичко на терена. В никакъв случай няма да обвиняваме нито треньорите, нито футболистите.

- Христо Колев ли е правилният човек за Локомотив?

- Аз винаги съм казвал, че в Локомотив трябва да работят локомотивци. Има много момчета, които обичат отбора, но не всеки се съгласява при тази финансова ситуация да дойде и да помогне. Христо Колев го познавам от дете. По-честен човек във футбола аз не съм вижда. Много приятно съм изненадан от начина, по който се опитва да води тима. Обяснява всяка една ситуация. Много добър екип са с Пашев и Камбуров, по цял ден гледат видео и разменят мнения за това-  как да заиграе Локомотив по добре. За мен на Христо Колев му предстоят много години работа в Локомотив и аз винаги ще го подкрепям до последно.

- Днес малко изненадващо изпълнителният директор Думанов подаде оставка. Как ще я коментирате и това ли бе точния момент за нея?

- Аз мисля, че ние имаме много проблеми да решаваме. Не знам каква е причината за тази оставка. Но мисля, че личните проблеми между Думанов и Терзиев не трябва да стоят по високо от Локомотив. Нашата цел е Локо да е добре. Аз тука трябва да кажа на всички, и на тези които бяха съгласни с новото ръководството, и на тези които не бяха съгласни Коко Динев да прехвърля акциите, че Велин  е един от хората, чиято смелост и любов към Локомотив е причината да не сме във В група. Тогава нищо добро нямаше да ни очаква. Той сам, а след това с помощта и на останалите момчета, които по-рано изброих, спасиха клуба. Затова смятам, че не беше момента за такива действия и за такива проблеми между тях. Сигурен съм, че тези проблеми няма да се отразят на футболистите. Аз апелирам към всички, които имат отношение към управлението, да продължат работата си доброто бъдеще на Локомотив.

Очаквайте малко по-късно втората част от интервюто с Христо Бонев - ТУК Той разкрива какво е отношението му към оредяващите трибуни на Лаута, както и ще има ли скоро Локомотив Пловдив стабилен финансов благодетел.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!