A+ R A-

Неделчо Матушев: Надявам се да вземем нов, Ламарка не впечатлява

Четвъртък, 04 Септември 2014 11:59 | | |

Оценете
(1 глас)
Неделчо Матушев: Надявам се да вземем нов, Ламарка не впечатлява

Футболистите на Локомотив Пловдив проведоха днешната си сутрешна тренировка във фитнеса на хотел „Дикас" в Смолян. Треньорът Неделчо Матушев раздели играчите на две основни групи, като всички направиха серия упражнения за натрупване на физическа сила. След заниманието той даде интервю за Дарик радио.

„Ние тази пауза затова ще я използваме, да подобрим доколкото е възможно физическата ни подготовка", заяви Неделчо Матушев. „Футболистите много се стараят. Сериозно тренират. Всеки един иска да подобри своите физически и технически качества. Условията са прекрасни, така че всичко върви по план засега.

Появи се информация ,че Ангел Грънчов и Диян Молдованов тренират индивидуално заради здравословни проблеми. Имате ли и други футболисти, които не тренират с основната група?

„Те и двамата имаха отоци от удари в мача с ЦСКА", разкрива Матушев. „Но вече си тренират с отбора, така че всичко при тях е наред. Другите са здрави и тренират сериозно, както казах вече. Надявам се да нямаме здравословни проблеми по време на лагера и след контролата в събота срещу Гигант."

Какво е състоянието на Спас Делев, изостанал ли е с подготовката и тренира ли наравно с останалите?

„По принцип Спас Делев е пропуснал подготовката", откровен е Матушев. „Той искаше да излезе в чужбина и бе в много отбори и това му отне от времето и му наруши подготовката. Не се случи трансфер и той се върна при нас. Има си и договор с Локомотив. Сега той наваксва както физическата така и тактическата подготовка. Тренира сериозно."

С Локомотив в Смолян е испанският футболист Гилермо Ламарка. Какво е неговото състояние и впечатлява ли треньора?

„От три дена тренира с нас този испанец", каза Неделчо Матушев. „До два, три дена ще преценим какво е състоянието му. Но дотук от това, което виждаме до момента не удовлетворява нашите изисквания към евентуално нов футболист, защото търсим такъв, който ще вдигне класата на отбора. Ние се нуждаем от такива играчи и до ден-два ще решим какво да правим с Ламарка. Дали ще го оставим до контролата с Гигант в събота си зависи от него. До петък ще вземем решение за него. Но това, което на този етап показва не ни задоволява нас от треньорския щаб."

Има ли пред Неделчо Матушев други варианти за нови футболисти? Предлагат ли му мениджърите футболисти, които евентуално да заиграят в Локомотив?

„ Да, предлагат", откровен е Матушев. „Но знаете как стоят нещата при нас. Ние се опитваме да намерим свободни футболисти, но да повишат нашето ниво и качеството ни на игра. И класата ни. Но знаете,че на всеки добър футболист изискванията му са големи. Ние продължаваме да търсим и се надявам,че ще успеем да привлечем през тази седмица свободен агент, който ще бъде от полза за отбора в този момент."

Как Неделчо Матушев би коментирал, като човек с много опит във футбола ни, думите на президента на БФС Борислав Михайлов, че трябва да се ограничи броя на чужденците във вътрешното ни първенство?

„Това е добре", категоричен е Матушев. „В Украйна, където бях по същия начин задължаваха петима украинци да играят. Така отборите ни ще дават повече възможности на млади български футболисти да се реализират. Аз смятам,че имаме достатъчно класни млади играчи. По край тях ако има и класни чужденци, то и нашите играчи ще повишават своето ниво на подготовка и своите качества."

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • НЕ МОЖЕШ ДА ЗАСПИШ , ЗАЩОТО ЗУМЕТО ГО СЛАГА В НА МАЙКА ТИ ПУТКАТА ...

  Прочетете още...

   
 • Бел, удряй камбаната и да пускаме китенците. Демек, закривай на ...

  Прочетете още...

   
 • НАЙ ДОБРЕ ПАК ДА НИ ЗАКРИЯТ. НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ИЗЛАГАМЕ ПОВЕЧЕ. САМО ...

  Прочетете още...

   
 • БУФЕРИ ПИШЕШ ТИ С РАЗЛИЧНИ НИКОВЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ПЪТЯТ ВОДАТА НИ И ...

  Прочетете още...

   
 • Сърсето ми я Ботяф

  Прочетете още...

   
 • Жълтите мангасаряни много знаеха и много се отваряха а сега са насрани.Сега ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!