A+ R A-

Зума: По-добре бедни и истински, отколкото богати и фалшиви Избрана

Понеделник, 04 Август 2014 09:49 | | |

Оценете
(0 гласа)
Зума: По-добре бедни и истински, отколкото богати и фалшиви

 

Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев не можеше да скрие вълнението си от отличния старт на тима, който бе пред разпадане. Ето какво каза Зума в интервю за "Тема Спорт" след победата над Хасково.
Г-н Бонев, чудо ли е това, което се случва с Локомотив Пловдив или по-скоро закономерност?
- Обич, така бих го опреде­лил. Обич от страна на феновете, които най-после се обе­диниха и дадоха криле на от­бора. След мача в Хасково привърженици на домакините ми казаха, че такава истинска и велика публика като наша­та не е стъпвала на техния стадион. Локомотив показа, че пак е жив, че пак е тук. Ако продължа със суперлативите, мога да кажа, че Неделчо Матушев заедно с екипа му - Христо Колев и Петър Пашев, съумяха за много кратко вре­ме, в движение, да изградят български Локомотив. В мо­мента имаме само един чуж­денец - шотландец, който е млад и иска да помогне. А до вчера никой не познаваше те­зи момчета, тези герои. Това е защото всеки собственик и президент, който има повече финансови средства, се хвърля на безработните4 и некадърни чужденци и оставя наши та­лантливи футболисти на ули­цата. И после богаташите се пъчат и бият в гърдите, че видиш ли, помагали за разви­тието на българския футбол с инвестициите си. Те помагат само на собственото си задоволяване. Затова за мен наши­ят път е най-правилен.

Да, но вие като нямате пари, няма и как да си позво­лите чужденци?
- По-добре бедни и истинс­ки, отколкото богати и фал­шиви. Преди пет години ка­зах, че ще дойде времето на аматьорския футбол в Бълга­рия и не съм далеч от истина­та. Виждаме, че освен Лудого­рец още един-два клуба у нас нямат финансови проблеми. Държавата абдикира не само от футбола, но и от спорта. Ръководителите само чакат някой да спечели медал, за да може после да се снимат с не­го и да покажат колко са вели­ки. Както министърката на спорта от правителството в оставка, която освен да ни разсмива нищо друго не можа да направи за спорта.

Какво следва за Локо Плов­див оттук насетне?
- Ако някой ми беше казал преди началото на сезо­на, че след третия кръг ще имаме пет точки и ще сме без загубен мач, нямаше да му повярвам. Защото щях да съм до­волен и на една точка. Вярвам, че това важи и за всички, които оби­чат Локомотив. Млади­те ни български играчи показаха, че дадеш ли има шанс, може да нап­равят горд всеки един, който се занимава с тях. Що се отнася до амбициите - такива ня­маме. Нещата лека-полека ще се наредят с всеки изминал мач. Не бързаме. Тук е мястото да изкажа благодарно­стта си към Камбуров, който се върна при нас. Радвам се, че се вслуша в моите думи и помогна освен с майсторството и със самочувствието си на младите момче­та, които са около не­го.

Защо им трябваше тогава на ЦСКА да го взимат, след като ня­ма да го използват?
- Това са неща, в кои­то не искам да се бър­кам, защото ще им кажа много истини и може да ги заболи. Но ЦСКА не ме интересуват. Доволен съм, че Камбуров и Дан­чо Господинов се изясниха. Ка­зах им, че вината не е в тях.

Как стоят нещата с фи­нансирането?
- Засега правим всичко въз­можно хората от сдружение­то "Бъдеще за Локомотив", аз и Наско Узунов да търсим съмишленици и инвеститори. Не всички са готови да отк­ликнат, но виждайки, че рабо­тим с българи и правилно, смя­там, че много хора ще поч­нат да ни помагат. Търсим генерален спонсор, но знаете какво е положението в държавата и не е лесно.

Сега предстои домакин­ство на Лудогорец, какво очаквате?
- Ще е труден мач, но Хаско­во би Лудогорец, така че защо и ние да не го направим. Все пак ударихме Хасково.

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!