A+ R A-

Артур ЕКСКЛУЗИВНО пред PD: Надявам се феновете да ме разберат! (Цялото интервю) Избрана

Понеделник, 16 Юни 2014 17:02 | | |

Оценете
(3 гласа)
Артур ЕКСКЛУЗИВНО пред PD: Надявам се феновете да ме разберат! (Цялото интервю)

Вече бившият футболист на Ботев Пловдив Артур Енрике говори за раздялата си с канарчетата ЕКСКЛУЗИВНО пред PlovdivDerby.com. "Надявам се феновете да ме разберат и за последен път да застанат зад мен и моето решение. Оставям в Ботев само приятели и към никого не тая лоши чувства. Може би съм леко разочарован от подхода към мен след решението ми да остана в Ботев без да бъда картотекиран през зимата. Имаше шанс да остана в Ботев, но прецених, че е по-правилно да си тръгна."

 

 

- Артур, какво доведе до твоето решение да напуснеш Ботев?

- Не е само една причината, която ме накара да взема това решение. По скоро съвкупност от неща, които се случиха - ме накараха да се разделя с клуба. На първо място имах очаквания клубът да поднови договора ми и такова беше, и моето желание от началото на годината. За това стоях до сега без договор, чакайки без да играя 5 месеца. Първото ми желание бе да остана, защото имах очаквания Ботев да ми поднови договора, но това не се случи - нито преди да замина за ваканцията, нито след като се върнах от нея. Те не дойдоха да говорят с мен по въпроса, затова аз отидох и попитах.

 

 

- Какво ти заявиха?

 

Съобщено ми бе, че искат да ме видят в тренировките, за да се запознаят с моето кондиционно състояние и моите умения. Аз заявих, че за мен това не е честно, след като от 2 години съм в клуба и всички добре ме познават. Смятам, че бях създал имидж, феновете ме харесваха, хората знаеха моят капацитет и моите умения. Така се случи, че моите очаквания, които си бях създал се срутиха, когато поискаха това от мен. Те не ми дадоха нов контракт преди да започнем подготовка, а пожелаха едва ли не да ме тестват. Искаше ми се Ботев да подходи към моя казус по по-различен начин. Останах много разочарован от това и заявих на треньора, че не се чувствам комфортно в тази ситуация. Дори знаейки, че имам шанс да остана и въпреки любовта ми към отбора и клуба, не мисля, че беше честно да искат да ме оставят на проби. Няма да отреча, че бях шокиран от всичко това. Трябваше да взема това решение, защото времето си върви. Във футбола ако загубиш време може дълго да съжаляваш.  Затова взех това решение, защото това ми показа, че моите възможности са може би на друго място. Не изкам да виня треньорът, защото той е при нас от скоро и разбирам гледната му точка. Той също разбра мен и стигнахме до това решения,а именно аз да напусна тима. 

 

 

- Оставяш много приятели в Ботев, но имали някой от който си разочарован персонално?

 

- Не съм ядосан и не виня никого за ситуацията с мен. Животът е съвкупност от решения . Аз взех моето през зимата, да остана в Ботев и да не играя 5 месеца. Мислих много тогава, но взех това решение.  Понякога излиза, че си взел грешно решение, но трябва да се поучиш от това.

 

 

- Сега, в този момент, съжаляваш ли за това ти решение?

 

- Не мога да каже, че съжалявам, че постъпих така. Въпреки, че не играх имах страхотна година в Ботев. Да, ако знаех зимата, че ще се стигне до сегашната ситуация, щях да взема решение още тогава да напусна като четвърти чужденец. Но вярвах, че Ботев ще направи нещо за мен, но те не успяха, не можаха. Да, повярвах им, но все пак не искам да виня никого. Не искам да тая лоши чувства в мен към никого. Това е живота, трябва да продължим напред, като запазим в себе си само добрите неща. 

 

 

- Какво се случи с българският ти паспорт. Защо се забавиха нещата?

 

- Не желая да коментирам ситуацията около българския ми паспорт. Не знам никакви подробности. 

 

 

- И все пак, ако беше останал на лагера, можеше и да преподпишеш. Предполагам, не са ти казали да си търсиш нов отбор?

 

- Да, да, имаше шанс все пак да преподпиша с Ботев, ако бях останал на лагера, но имаше и шанс да не получа такова предложение. Ако се бях контузил по време на подготовката, Ботев щяха ли да ми предложат договор? Разбира се, че не. 

 

 

- През зимата Левски проявяваше интерес към теб. Съжаляваш ли, че не премина в тима от Герена?

 

- Никой не е говорил с мен за такъв интерес.

 

 

- Какво следва за теб от тук нататък?

 

- Имам няколко опции пред мен за това къде ще продължа кариерата си, но все още няма нищо окончателно и затова не искам да коментирам подробности. Скоро ще разберете. Трябваше да направя тази стъпка, за да не губя време. 

 

 

- Може ли да преминеш в друг български отбор?

 

- Никога не се знае, но български отбори не са на първите места в избора ми. 

 

 

- Какво искаш да кажеш на феновете на Ботев?

 

Искам да благодаря на всички за съобщенията, които получих във facebook, след като стана ясно, че си тръгвам. Четох и коментарите във вашия сайт и видях, че всички са шокирани. Винаги съм чувствал подкрепата на всички и искам да им благодаря за това.  Бих искал да помоля още веднъж за тяхната подкрепа и ги моля да ме разберат, защо прибегнах до това решение. Който ме харесва, ще разбере моето положение и ще подкрепи моето решение, както и ще се надява да намеря добър клуб, в който да съм щастлив, както бях в Ботев.  

 

 

- Какво е мнението ти за Любо Пенев. Все пак поработи цяла седмица с него?

 

- Желая на Ботев много успехи. Мисля, че новия треньор и неговия щаб са много квалифицирани и ще се справят с тази работа. Видях това по време на лагера в Австрия.  Мисля, че Ботев ще бъде по-силен отбор след промените, които се направиха. Благодаря на всички в клуба, на моите съотборници, на феновете и приятелите ми в Пловдив за подкрепата.  Благодаря на всички за прекрасните 2 години, които прекарах тук. 

 

 

- Мислиш ли, че Ботев губи от твоето напускане?

 

- Мисля, че клуба загуби в мое лице един професионалист, който винаги е играл и живял с мисълта за отбора. Винаги съм се борил за отбора на предела на силите си, уважавал съм клуба като такъв, нещо което пожелавам на ръководителите да намерят в новите футболисти. Нека се знае, че при мен никога не е било водещо комерсиалното във футбола. 

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар