A+ R A-

От Марица Пловдив проплакаха: Целенасочено искат да ни затрият!

Сряда, 22 Август 2012 13:59 | livesport.bg | |

Оценете
(0 гласа)
maricaemblema"Целенасочено искат да ни закрият. Нарочно не ни отпускат полагащите ни се държавни пари. Отгоре на всичко ни карат да плащаме наем на нашите футболни игрища!". Така описа ситуацията в родния клуб на Христо Стоичков президентът на Марица Пловдив - Марин Ленгеров - на продължила повече от час специална пресконференция на стадиона в квартал "Кършиака".

"Миналата зима ни поискаха наем с наредба от общината по 50ст. за квадратен метър, после намалиха на 5 ст. 10 дка са - 500 лева е сумата. За някои е нищо - джобни пари или една вечеря в ресторанта. Но за нас са много! Тия игрища в двора на Английската гимназия са строени от клуба. Винаги сме плащали тока, водата и поддръжката им. Сега и наем искат. Искат да ни принудят да спрем ДЮШ. Само така ще могат да строят на апетитно място. Защото видяха, че на стадиона не може - той е само за спортни мероприятия", продължи да описва ситуацията в 91-годишният клуб президентът.

Старши-треньорът на мъжкия отбор, юноша на клуба и бивш футболист на Ботев Пловдив - Георги Попов - Тумби, продължи с нападките към община Пловдив: "Само ни мотаят с тия документи за общинската субсидия. А всички са представени. Те са осем на брой. Все нещо ново измислят. Накрая ни заявиха, че стадионът е наш и ние да се оправяме. Имаме нотариален акт, но той е символичен. Стадионът и тренировъчната база са общински. Никой не мисли за децата на Пловдив. Ние искаме да ги предпазим от улицата и да ги научим на уважение. Затрият ли ни, те отиват точно там, отиват и по ресторантите и ще се наливат, ще се боцкат и ръгат".

Новоназначеният изпълнителен директор Трифон Бръмбаров заяви: "100 000 лева годишно трябват, за да фукционира клуба нормално. И аз, и президентът, и треньора работим доброволно - без заплащане. 10 000 на месец са достатъчни за рейсове, съдийски такси и режийни. Никой обаче нищо не ни дава. Бизнесмените се страхуват, че ако дадат, ще последват негативни реакции от Общината към тях. Аз така си обяснявам факта, че никой не иска да ни помогне финансово".

Марин Ленгеров поиска още и да се въведе нормативна уредба за трансферите на деца и юноши: "Ние се разбираме с родителите. Но идват разни клубове, дават пари на родителите и децата отиват там. Пирин и Марица сме най-продуктивните школи в България, ама сме най-бедни. Всеки граби от нас. А целта ни е това дете да мине през всички гарнитури, да поиграе в първия отбор и тогава вече да ходи където иска. А те ни ги взимат. Сега искат да ни принудят да закрием цялата ДЮШ, защото няма къде да играят. Пробвахме на един терен да са всички, но той не можа да издържи".

"На Община Пловдив не й пука за детския спорт и детския футбол. Другата седмица обаче имам среща с Бойко Борисов и ще го запозная най-подробно какво става тук и как ни притискат, за да хвърлим кърпата. Но тая няма да я бъде! Докато съм жив, ще се боря! Искаха да станем сателит на Ботев, за да ни закрият естествено", завърши Тумби.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Наско Ленков Милев е най-добре да бъде изваден от първия състав, това чудо ...

  Прочетете още...

   
 • ВАШТЪ Марица ЖЪЛТУРЦИ даЕва силиций прокажини :lol: .Останете си вечно ...

  Прочетете още...

   
 • Подмий задника, манго!

  Прочетете още...

   
 • Нефтофимик отписаха мача с Ботев! Мацата и Венци Христов на скамейката ...

  Прочетете още...

   
 • Ама нафтата бяха отписали мача бе хора не се възгордявайте,т е накрая си ...

  Прочетете още...

   
 • Тоя пък опъвай една злобарка и лягай да спиш.

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...