A+ R A-

Спартак остана и без стадион!

Вторник, 13 Септември 2016 23:08 | | |

Оценете
(0 гласа)
Спартак остана и без стадион!

На редовно заседание на Общинския съвет в Пловдив бе гласувано и съответно одобрено развалянето на концесията на стадион "Тодор Диев". Това стана възможно, след като 31 общински съветници гласуваха "за", един бе против, а 11 се въздържаха. Решението бе по предложение на кмета Иван Тотев и е бе очаквано. Както вече сме ви информирали, договора по концесия на стадиона не се изпълняваше, а заложените инвестиции, които са над 5 милиона лева, не бяха направени. Така Спартак на практика остава без стадион. Както знаете представителния тим на клуба бе разпуснат, а участието му в първенството прекратено. Отборът участващ в Елитната група до 17 години продължава да се състезава, но за домакинствата си бе заявен стадион "Беркут" в Брестник, като ръководството, вероятно предполагайки какво ще бъде решението на Общината, се е застраховало. Неясна остава съдбата на останалите отбори от ДЮШ на Спартак и къде те ще тренират и играят шампионатните си срещите. Интересното е, че още преди няколко месеца от ръководството на Спартак заявиха, че концесионната такса за 2016 година е платена в общината и с оглед на вписания в договора, подписан през 2006 година, гратисен период от 10 години не би следвало да може договора да бъде прекратен през тази година.

Надежда за Спартак е това, че общински съветници коментираха в кулоарите на местния парламент, че начин децата да останат на стадиона ще бъде намерен.

Случилото се днес подхрани още повече опасенията на феновете на Спартак, че зад промените около стадиона стоят скрити интереси на Община Пловдив, свързани с пробива под Централна гара. Ето и реакцията на феновете: "След като вече нямаме отбор, от днес вече нямаме и стадион. Общинският съвет гласува развалянето на концесията на стадион "Тодор Диев" и той влиза в патримониума на Община Пловдив.
Изчезването на спортното съоръжение започна. Чрез промяна на Подробния Устройствен План (ПУП), бе отнета малка ивица принадлежаща към стадиона, с цел улесняване на бъдещия пробив под Централна гара."

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар