A+ R A-

Общината прекратява концесията на ст.Тодор Диев, феновете подозират скрити интереси, говят отпор

Петък, 09 Септември 2016 21:55 | | |

Оценете
(3 гласа)
Общината прекратява концесията на ст.Тодор Диев, феновете подозират скрити интереси, говят отпор

Едностранно прекратяване на  концесията на стадион „Тодор Диев“ отстрана на Община Пловдив ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет през следващата седмица, по-точно във вторник. Това стана известно днес. Лично кмета на Пловдив Иван Тотев е внесъл предложението в дневния ред на местния парламент.

От общината изтъкват две основни причини за прекратяването на концесията. Първата е - поради невъзможността да се изпълни инвестиционната програма по договора, която е в размер на 5,1 млн. лева. Освен това концесионерът не може да осигури условия за получаване на  лиценз от ФИФА и УЕФА за провеждането на международни мачове.

Преди почти месец представителния тим на Спартак прекрати участието си в Трета лига, като в шампионатите в различните възрастови групи останаха да се състезават само отборите от ДЮШ на клуба. Малко след това стана ясно, че отбора на Спартак U17 няма да домакинства на "Тодор Диев", а на "Беркут" в Брестник. Още тогава беше ясно, че концесията ще бъде прекратена и всичко е въпрос на време.

Феновете на Спартак реагираха остро на случващото се, чрез специален пост в своята страница във фейсбук: " Май все пак нещо се готви за стадион "Тодор Диев" от страна на Общината. Във вторник е насрочена сесията на ОбС, в която вече окончателно тя ще си вземе стадиона като прекрати концесията и той на практика вече няма да е на клуба. Тревожното е нещо друго, на същата тази сесия ще се гледа и промяната на бул. "Македония", като параметри (разширение). За какво иде реч - за пробива под Централна гара. Дано само кметът не си прави някакви тънки сметки, защото странно съвпадат двете неща на тази сесия, изведнъж тръгна всичко по мед и масло за този пробив. И булевардът и стадионът. Тоя стадион никога няма да го дадем ние всички спартаклии, а сме сигурни, че ако се стигне до там и всички други фенове на пловдивските отбори ще застанат зад нас и това никога няма да се позволи! Дано не е така и това да е само лошо съвпадение на нещата! Но цял Пловдив ще следи ситуацията." - гласи текстът публикуван в страницата на Спартак.

 

Предложението за пробива под Централна гара обхваща участъка от ул. "Кукуш", ул. "Димитър Талев", "Калиакра" и бул. "Македония" до кръстовището с ул. "Константин Нунков" и цели оптимизиране на габарита и местоположението на бул. "Македония", в резултат на което да се намалят броят и обемът на засегнатите обекти за отчуждение.

 

Така феновете на "гладиаторите" имат "враг" на още един фронт, след неразбирателството с ръководството на клуба и разпуснатия мъжки тим. Преди дни отбора изигра последен мач с юношите на Локомотив. Срещата бе част от честванията по случай 90 години от основаването на Локомотив, но беше с благотворителна цел - да се съберат пари за мъжкия тим на Спартак. Тогава единствено ст.треньора на отбора Манол Георгиев се осмели да говори с фенове на отбора, а плакетът, който спартаклии бяха приготвили  за своите домакини бе връчен от футболистът Александър Драшков, вместо от представител на ръководството.

 

PlovdovDerby.com ще продължава да следи случващото се и да информира читателите си по темата.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Тактиката ни за мача с Нафтата е ясна: даваме им мача без проблем. Нито ...

  Прочетете още...

   
 • в тоза сайт мразят да си слагат имената :) сигурно ги е срам :)

  Прочетете още...

   
 • Платена статия!

  Прочетете още...

   
 • пълни глупости,явно аз съм играл в друг мач днес,любопитен съм кой е ...

  Прочетете още...

   
 • Тате Асане,защо мирише така лошо в буферската колиба? Защото дишаме ...

  Прочетете още...

   
 • Позитивите са: Най-добрата школа, Верни фенове, Добро спортно-техниче ско ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!