A+ R A-

Изтеглиха жребия в Трета лига, Марица и Спартак започват с гостувания, пловдивското дерби в 13 кръг

Вторник, 02 Август 2016 21:10 | | |

Оценете
(0 гласа)
Изтеглиха жребия в Трета лига, Марица и Спартак започват с гостувания, пловдивското дерби в 13 кръг

Днес стана ясна програмата за есенния полусезон в Югоизточната трета аматьорска футболна лига с точните дати и часове на срещите, след като на провелото се съвещание в Пловдив бе изтеглен и жребият за новия сезон 2016/2017.


Програмата е с един междинен кръг, а заради президентските избори 14. кръг ще се играе в петък - 4 ноември. Само един клуб - Верея изяви желание да играе домакинските си срещи в неделя, а всички останали клубове поискаха да домакинстват в събота.


ФК Димитровград ще играе домакинските си срещи на стадион "Миньор" в Димитровград, Евроколеж ще играе в с. Оризари, Марица - на стадион "Марица" в Пловдив, Спартак - на стадион "Тодор Диев" в Пловдив, ФК Ураган (с. Бояджик) ще играе домакинските си срещи в с. Кабиле, Ямболско.


Марица започва новия сезон с гостуване на тима на Верея-2 в Стара Загора на 14 август от 18 часа. Срещата ще се играе на спортен комплекс "Трейс арена". Първото домакинство на маричани е на 20 август, а съперник ще бъде Загорец (Нова Загора).

 

Спартак също започва с гостуване, но съперникът все още не е ясен. След изиграването на двата квалификационни мача за попълване на освободеното от Левски Карлово 18-то място в групата ще стане ясен новия член на Югоизточната трета дивизия, на който ще гостува пловдивския Спартак. На баражи се срещат Арда и Палас (Рудозем), а победителят среща тима на Любимец. Спечелилия втория сблъсък ще играе в Трета лига.

Пловдивското дерби ще се изиграе на 29 октомври, за когато е насрочен 13 кръг, като Спартак приема Марица на "Тодор Диев".

 

Още в първия кръг ще има и регионално дерби между Борислав и Асеновец. То ще се изиграе на стадиона в Първомай.

 

През този сезон половината от отборите са от област Пловдив и шампионатът ще бъде изпълнен с множество регионални дербита.

 


Ето и срещите от първия шампионатен кръг:


Верея-2 (Стара Загора) - Марица (Пловдив)
Борислав (Първомай) - Асеновец
Загорец (Нова Загора) - Евроколеж
Димитровград - Раковски 2011
Победителят в допълнителния бараж - Спартак (Пловдив)
Розова долина (Казанлък) - Ураган (Бояджик)
Гигант (Съединение) - Миньор (Раднево)
Атлетик (Куклен) - Елхово
Свиленград - Карнобат

 

Цялата програма можете да видите тук: http://bfu-tournaments.com/index.php?zid=82&t_p=18&tid=96

 

Състоя се съвещание с представителите на отборите от Трета лига - Югоизточна група. То беше ръководено от Председателя на ЗС на БФС - Пловдив Димитър Енчев. Присъстваха: Антон Попов - зам.-изп. директор на БФС, Румен Вълков - член на Изпълкома на БФС и Президент на Аматьорската футболна лига, Председателите на ОС на БФС на територията на Югоизточна България.
   На съвещанието пръв говори Атанас Бозев - съдийски инструктор на Зона Пловдив. Той каза, че направените промени в правилата на играта са повече от 60 и са качени на сайта на БФС и в Информационната система на БФС. Бозев коментира, че някои интерпретации на промените в правилата на колеги-журналисти не са коректни и препоръча всеки клуб да се обърне към съдийския инструктор от своя Областен съвет на БФС за да получи разяснения на промените или да си уговори лекция пред футболистите от мъжкия отбор и школата. Това е необходимо за да бъдат играчите наясно с промените в правилата и да приемат на терена отсъжданията, а не само реферите да прилагат новостите.
   След това колегата Диян Никифоров, заместник-директор на Радио Пловдив, представи един нов футболен наръчник. Той носи заглавието "Методически насоки за индивидуално и отборно трениране във футбола" и е с автор бившия треньор Иван Митев. След Никифоров говори и самият Иван Митев.
   След тях съвещанието продължи с изказването на Димитър Енчев. Той напомни на клубовете да проверяват новопривлечените състезатели за наказания от предния сезон. Енчев каза още, че формациите от групите Футбол 5, 7 и 9 не се считат за такива, които да покрият изискването за два детски и юношески отбора, които трябва да има всеки клуб от Трета лига в областните първенства при подрастващите. Картотекирането на клубовете за новото първенство, което стартира на 3 август, трябва да приключи до 11 август, четвъртък.
   Зам.-изпълнителният директор Антон Попов предаде на представителите на клубовете поздравите на президента на БФС Борислав Михайлов и им пожела успех през новото първенство.
   Попов обеща на клубовете да се изпращат националните или зоналните селекционери на отделни мачове, турнири или други прояви, за да се наблюдават талантливи състезатели от школите.
   Той изрази огорчението си, че на последния семинар, свързан с промените в правилата на играта, на който водещ е бил Марк Бата, са присъствали само 8 представители на професионални клубове.
   Попов съобщи още, че от неделя вечер в сайта на БФС, в секция Библиотека са качени като пидиеф-файлове Наредбата и Дисциплинарният правилник за новото първенство и всеки интересуващ се може да си ги изтегли и прочете.
   Президентът на АФЛ Румен Вълков похвали Югоизточната група като новатор сред аматьорските дивизии в България. Предстои европейска квалификация за аматьорските национални отбори и единият от двамата селекционери ще бъде от вашата група, обеща Вълков. Той благодари на Розова долина, че коректно са уведомили, че нямат готовност за участие във втора професионална лига. Румен Вълков препоръча клубовете да започнат да правят застраховки на своите футболисти. "Защото това е бъдещето във футбола и не е далеч времето, когато изискването за задължителни застраховки ще влезе и в нормативните документи на БФС", каза Вълков.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!