A+ R A-

Вижте решенията от Общото събрание на Марица. Клубът ще става АД

Вторник, 28 Юни 2016 00:27 | | |

Оценете
(0 гласа)
Христо Христов (в ляво) и Христо Николов по време на събранието. Христо Христов (в ляво) и Христо Николов по време на събранието. ФБ страницата на Марица
Днес на стадион “Марица” се проведе Общо събрание на ФК “Марица”, съобщава фейсбук страницата на клуба. На него бе направен отчет за изминалата година от УС на клуба, както и бяха приети някои решения. За водещ на събранието бе избран един от членовете на УС Христо Христов, а след това бяха избрани протоколчик и секретар, както и комисия за преброяване на гласовете.

 

Първа точка на провелото събрание бе отчетът за изминала година. Председателят на УС Христо Николов, както и Христо Христов, информираха присъстващите, че след последното събрание през миналата година в клуба е била назначена ревизия, която е установила липси в размер на 37 000 лева, за които и в момента се водят дела. Установени са и множество задължения за медицински, комунални услуги, такси и глоби към БФС, както и към НАП. Към настоящия момент всички задължения са изчистени и клубът няма такива. През изминалата година клубът има приходи на обща стойност 254 000 лева. Голяма част от тях са дарение от Христо Николов (82 000 лв.) и Христо Христов (91 000 лв.) и техните фирми. Освен

 

Христо Николов - председател на УС на Марица

 

даренията, двамата членове на УС са сключили, чрез фирмите си и рекламни договори с клуба на доста сериозни суми. Общият приход от реклама на клуба е на стойност 58 000 лева, като договори са сключени с близо 10 големи фирми. Разходите за периода на клуба са 220 000 лева, като те са разходвани за заплати, охрана, транспортни услуги, такси към БФС, комунални услуги, екипировка, ремонт на централната трибуна и съблекалнята за гости и други.
Извършени са и ремонти на друга част от съблекалните на стойност 50 000 лева за сметка на Община Пловдив, чиято собственост е стадион “Марица”.

 

 

В следващата точка от дневния ред, чрез гласуване бяха изключени членове на сдружението, които не са плащали своя членски внос през годината, като бяха приети и нови такива.
Бяха гласувани и промени в състава на УС на клуба. Като членове на УС бяха освободени Георги Попов-Тумби и Иван Кехайов, които нямат възможност да участват дейно в работата на ръководния орган. На тяхно място бяха избрани Александър Алексиев и Петър Вангелов. Други промени в УС не бяха направени и председател на УС ще продължи да бъде Христо Николов, останалите членове на УС също ще продължат своята дейност в клуба.

 

 

Бяха направени промени в устава на сдружението с цел оптимизиране на работата на общото събрание и УС.
На събранието бяха изказани различни идеи за отбелязване на 95-та годишнина от основаването на “Марица”, които УС ще обсъди и ще изготви програма за честванията през септември.
След дискусия беше гласувано и решение за учредяване на акционерно дружество, в което акционер ще бъде и сдружение ФК “Марица”. По този начин ръководството иска да се последва успешния модел на другите футболни клубове.
Събранието премина в добър тон и завърши по светло. След неговия край бяха раздадени новите членски книжки. Те са направени по подобие на първите такива, които са притежавали членовете след създаването на клуба.

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!