A+ R A-

Наградиха шеф на Марица с приза "Най-добрия човек"

Петък, 17 Юни 2016 00:39 | | |

Оценете
(1 глас)
Христо Николов в дясно Христо Николов в дясно БНР

Двама лекари и един бизнесмен са тазгодишните носители на отличието  „Най-добрия човек“, присъждано от Националния алианс на хората с редки болести, Община Пловдив и Професионална  гимназия по хранителни технологии и техника.

Наградените са Христо Николов – председател на УС на ФК „Марица“, доктор Ангелина Стоянова - Делева от Детско онкохематологично отделение при УМБАЛ „Свети Георги“ и доктор Анастас Чапкънов,  началник на Клиника по гръдна хирургия в УМБАЛ „Каспела“.  Грамотите бяха връчени от Георги Титюков, заместник-кмет на Пловдив.

Йорданка Петкова от Националния алианс на хората с редки болестки подчерта, че тази година в кампанията „В търсене на най-добрия човек“ са участвали над 1000 пловдивчани, които са номинирали свои близки, приятели и общественици със специални грамоти. Кампанията стартира преди пет години с едва 300 грамоти, а сега не ни стигнаха 1000, коментира Петкова.

Тази година носителите на наградата „Най-добрия човек“ са избрани с решение на комисия, която е разгледала всички предложения на пловдивчани. Христо Николов получи наградата за подкрепата, която е оказал в благотворителната кампания за ремонт на Детската онкохематология. 

Доктор Ангелина Стоянова е отличена за доброта и професионализъм. „Най-голямата награда за мен е да видя спасени от онкологични заболявания пациенти“, коментира доктор Стоянова. Номинацията на доктор Анастас Чапкънов е за доброто отношение към пациентите, които го наричат „Доктор Внимание“.

PlovdivDerby.com напомня, че "Марица" се включи в кампанията за набиране на средства за малкия Делян, а ветераните на "жълто-сините", заедно с ред други отбори, участваха в благотворителен турнир в полза на 23-годишният Николай Попов. И Делян и Ники са били пациенти именно в онкохематологично отделение при УМБАЛ „Свети Георги“.

 

източник: БНР, радио Пловдив

автор: Антония Попова-Миховска

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!