A+ R A-

Новоизлюпен Черноморец иска във "В" група. БФС: "Не можем да го допуснем"

Сряда, 15 Юни 2016 16:07 | | |

Оценете
(0 гласа)
Новосъздаденият Черноморец 1919 Новосъздаденият Черноморец 1919 официалната страница на клуба

От Зоналния съвет на БФС – Пловдив отхвърлиха възможността за увеличаване на състава на Югоизточната В група през новия сезон, съобщава Зона90. Повод за запитването се превърнаха публикации в бургаски медии, свързани с желанието на ФК Черноморец 1919 да участва във В група. Новосформираният клуб спечели шампионата в местната Б Областна група и през новия сезон ще се състезава в по-горното ниво – А Областна група.

“Следим внимателно ситуацията около формирането на Югоизточна В футболна група. Действително имаме желанието, а и необходимия спортно-технически ресурс, за да играем там. Със сигурност, ако ни се отдаде подобна възможност, ще се възползваме от нея. Черноморец е един от символите на Бургас и мястото му определено не е в Областните групи. Водим разговори в тази насока. Надявам се да имаме подкрепата и на Община Бургас в това си начинание. Гарантирам, че няма да имаме никакви проблеми с издръжката на ниво В група”, каза председателят на Управителния съвет на бургазлии Тодор Влайков, цитиран от бургаски сайт.

В официалния профил на ФК Черноморец 1919 (Бургас) в социалната мрежа също се появи пост, който “потвърждава” намеренията на клуба.

BS_post

В Бургас продължават да таят надежди, че Черноморец ще играе във В група

 

От ЗС на БФС в Пловдив споделиха, че съставът за новия шампионат е утвърден. Последната въпросителна около участието на Розова долина (Казанлък) в професионалния футбол вече отпадна, след като Управителния съвет на клуба отказа участие в новата Втора професионална лига.

“Форматът на Югоизточната В група за новия сезон 2016/2017 година вече е утвърден. Групата ще бъде съставена от 18 отбора, както е известно всички места вече са заети”, коментира за zona90.com председателят на Зонален съвет на БФС – Пловдив Димитър Енчев.

“Евентуално увеличаване на състава на групата до 20 тима, означават повече разходи за клубовете. Известно е, че голяма част от футболистите работят и това би създало сериозни трудности в организационно отношение. Дори групата да бъде увеличена, то ще бъдат организирани баражи с участието на загубилите вече квалификациите отбори на Палас (Рудозем), Арда (Кърджали) и ФК Любимец. Относно Черноморец (Бургас). Това в момента е отбор, изпаднал от Югоизточната В група. Това означава, че клубът няма право на участие в третия ешелон. Разбирам желанието на бургаския клуб, но от новия сезон, те ще се състезават в А Областното първенство. Едно тяхно прескачане на нива, ще създаде недоволство от всички клубове. Наредбите и всички нормативни актове на БФС не позволяват подобни действия. Не можем да го допуснем”, добави още Енчев.

Непотвърдени слухове в крайморския град пък сочат, че в клуба се готвят за сериозна селекция. Възнагражденията на футболистите и треньорите също ще бъдат увеличени при евентуално изкачване в третото ниво на българския футбол. Изпадналият отбор на ПСФК Черноморец (Бургас) най-вероятно ще бъде ликвидиран, а всички юношески формации ще станат част от новия Черноморец.

Новият клуб е създаден през 2015 година и завърши на 1-во място в "Б" Областна група Бургас.

 

източник: Зона90

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар