A+ R A-

Марица в почивка от днес, започва подготовка на 4 юли. Вижте коментарите на ръководството и треньора:

Четвъртък, 02 Юни 2016 15:46 | | |

Оценете
(0 гласа)
Марица в почивка от днес, започва подготовка на 4 юли. Вижте коментарите на ръководството и треньора:
Отборът на “Марица” ще проведе днес последната си тренировка за сезон 2015/2016, след което ще бъде разпуснат в почивка. Така с днешното занимание на практика се закрива и сезона за представителния тим.
През пролетния полусезон “Марица” постигна доста добри резултати, което даде възможност на тима да се изкачи в класирането спрямо незавидната позиция от есента, въпреки голямата разлика, която трябваше да се навакса. Съставът изнесе добри мачове, особено срещу тимовете в горната част на таблицата. Победите над “Свиленград”, “Димитровград”, “Гигант” и “Загорец” са показателни за това. Разбира се, допуснаха се и някои “грешни стъпки”, главно срещу отбори, които бяха застрашени от изпадане, когато такава интрига все още съществуваше. За добрите резултати през пролетта говорят няколко факта: Тимът е допуснал едва три загуби за целия полусезон. Със спечеления точков актив през пролетта (32 точки), той се нарежда на 5-а позиция в таблицата, в която са взети предвид само резултатите през втория полусезон. Със само 8 допуснати попадения, отборът е с най-добрата защита през този период, изпреварвайки по този показател дори и първенеца “Несебър”, с който пък бе постигнато равенство на стадиона в морския град. Единствено “Марица” не загуби в Несебър.
Председателят на УС на “Марица” Христо Николов изказа удовлетворение от постигнатото през пролетта и увери, че треньорът Стоян Димитров ще продължи своята работа с представителния тим на клуба:
“Удовлетворени сме от резултатите през пролетния полусезон и старши треньора на мъжкия тим Стоян Димитров ще продължи да работи с отбора. Той има нашата подкрепа. Решението за това кои състезатели ще останат в отбора и кои ще бъдат привлечени е изцяло негово. Разпределили сме отговорностите в клуба на Кирил Андонов - спортно-технически директор, Васил Кръстев - директор на ДЮШ и Стоян Димитров - треньор на представителния тим. Всеки от тях е запознат с дългосрочните цели пред клуба и тяхното следване е тяхна отговорност. Ние като ръководство сме направили и ще продължаваме да правим всичко необходимо те да имат благоприятни условия за работа и осигурен бюджет, - коментира Николов.
Старши треньорът на отбора Стоян Димитров изказа своето мнение за пролетния полусезон, както и за предстоящия сезон 2016/2017:
“Благодарен съм на ръководството за предоставената възможност да работя в клуб като “Марица”. Условията при които работих през пролетта са много добри! Обстановката е спокойна и благоприятна. Успяхме да сглобим боеспособен състав с футболисти, които имат характер и желание за развитие. Старанието и дисциплината бяха на ниво. Младите се включиха много добре и оправдаха моето доверие, ще продължим да работим с тях и да развиваме техните качества. Като цяло, всички футболисти показаха това, което очаквах и изисквах от тях. Вложиха много труд и резултатите са налице. Климатът в отбора изключително добър. Изградихме много добър колектив, което е отправна точка за всеки успех. Постигнахме добри резултати, като разбира се, имахме и някои пропуски.
За напред - имаме добра основа, върху която да надграждаме. Смятам, че с привличането на 3-4 нови футболисти отборът ще бъде готов за новия сезон. Към състава ще бъдат привлечени и няколко момчета от юношите старша възраст.
Първата тренировка от предсезонната подготовка на отбора ще бъде на 4-ти юли, като това зависи, разбира се, от старта на новия сезон. Ако той бъде променен ще реагираме адекватно. Програмата за подготовката е почти готова, като остава да се уговорят контролите. Искам през следващия сезон да играем добър, резултатен футбол и да заемем място в челото на класирането. “Марица” е клуб с традиции и ние трябва да работим за да бъдем основен фактор в първенството, - сподели Стоян Димитров, специално за фейсбук страницата на “Марица”.
 
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар