A+ R A-

След екшъна Борислав - Евроколеж: 7 футболисти изгоряха за общо 22 мача. Евроколеж се отказаха от твърденията си

Вторник, 05 Април 2016 20:06 | | |

Оценете
(1 глас)
момент от Борислав - Евроколеж момент от Борислав - Евроколеж ФБ страницата на "Борислав"
Днес се проведоха заседанията на Дисциплинарната и Спортно-техническата комисия към ЗС на БФС - Пловдив. Освен редови въпроси, комисиите заседаваха и по случая Борислав (Първомай) - Евроколеж, който бе широко отразен от медиите.От ЗС на БФС не коментират твърдението на Евроколеж публикувано на официалания им сайт, че Илия Ганчев от управата на първомайци е нанесал удар в гръб на спортно-техническия директор на колежани Григор Иванов. Ганчев не е наказан, по което може да се съди, че няма доказателства за подобно действие. Зоналният съвет официално не е взел отношение и относно жалбата срещу съдийството от страна на Евроколеж. Не става ясно дали такава изобщо е подавана. От БФС са категорични, че "няма никаква намеса от страна на публиката на футболната среща, нито на терена или в района на стадиона", въпреки твърденията за това, включително и на официалния сайт на колежани. Според днешните решения "няма никакви предпоставки и доказателства за опити за купуване на футболната среща от страна на ръководството на ФК “Борислав” Първомай". От Евроколеж дори са внесли официално опровержение "относно публикации в медиите, че им е предлагано да се купи мача", което можете да видите по-долу в материала.
Днес репортер на PlovdivDerby.com бе на мястото на събитието - срещата в сградата на ЗС на БФС, на която присъстваха представители на двата ФК в лицето на Григор Иванов – технически директор на ФК “Евроколеж”  и  Атанас Кичуков – изп. директор на ФК Борислав”, Юлиян Димитров - Зам.председател на управителния съвет на ФК Борислав Първомай, съдиите и делегата на футболната среща. Бил е предоставен и  видео запис на футболната среща.
 
Юлиян Димитров - Зам.председател на управителния съвет на ФК Борислав Първомай заяви специално за PlovdivDerby.com: "От 45 години наблюдавам футболни срещи в Първомай и чак до такава ескалация никога не се е достигало. Нашата публика е тиха и културна и е  критична по-скоро към нашите футболисти, от колкото към противниците. Този мач тръгна с много агресия от самите гости, които постоянно спориха със съдията, скачаха здраво на нашите футболисти и много по-рано заслужаваха червени картони. И може би и съдията допусна грешка, но все пак и той е човек, те го бяха награбили, постоянно спориха с него и го блъскаха. Що се отнася до моментът , когато ескалира напрежението - преди това беше спестен червен картон на футболист, който удари със топка наш при изпълнение на тъч и от там ескалира напрежението, тъй като нашия футболист беше постоянно малтретиран през целия мач. Той е културно и скромно момче..."

 

Относно самото меле Димитров сподели: "Двата отбора бяха разтървани от длъжностни лица. Нямало е нахлуване на публика, може да се види и на записа, който е предоставен. Така че това, което се пише, че 150 души са влезнали абсолютно не отговаря на истината. Влязоха длъжностни лица, които да укротят обстановката и мачът си продължи." Пред нашия репортер Димитров още веднъж отрече да е имало каквито и да е било опити за купуване на мач или съдии, като посочи, че самите гости от Евроколеж отричат подобно нещо, чрез документ. Димитров коментира, че целта пред ръководството не е на всяка цена да спасят отбора от изпадане, а създаването на добър отбор, който да е пример за подрастващите и трениращите в школата на клуба деца и юноши. Зам.шефът на Борислав уточни, че са предоставили пълният видео материал на компетентните лица в ЗС. Въз основа на него и докладите от срещата в последствие бяга взети и решенията на ДК.
 
За разлика от колегата си от Първомай, Григор Иванов – технически директор на ФК “Евроколеж”  не бе словоохотлив както обикновено и отказа всякакъв коментар по темата, като побърза да отпътува с автомобил.
 
Вижте всички решения от днес:
 
Решения относно срещата Борислав (Първомай) - Евроколеж:
Във връзка с инцидента на футболната среща от ХХIV кръг на ЮИ "В" АФГ между отборите на ФК “Борислав” Първомай и ФК “Евроколеж” Пловдив, играна на 02.04.2016 г. от 17.00 часа в град Първомай, ръководството на ЗС на БФС – Пловдив извърши следното:
1. Насрочено бе извънредно заседание на Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС – Пловдив, на което присъстваха представители на двата ФК в лицето на Григор Иванов – технически директор на ФК “Евроколеж” и Атанас Кичуков – изп. директор на ФК “Борислав”, съдиите и делегата на футболната среща, както бе и предоставен видео запис на футболната среща. Заседанието се проведе на 05.04.2016 г. от 11.00 часа в заседателната зала на ЗС на БФС – Пловдив, ул. “Гладстон“ № 19.
2. Дисциплинарната комисия е разгледала най-обстойно докладите на съдиите и делегата на футболната среща, изслушала е обясненията на двамата ръководители на ФК, изгледала е видеозаписа и е взела следните становища и решения:
а/ Няма никакви предпоставки и доказателства за опити за купуване на футболната среща от страна на ръководството на ФК “Борислав” Първомай. Прилагаме възражението на ръководството на ФК “Евроколеж”, относно публикации в медиите, че им е предлагано да се купи мача.
б/ Няма никаква намеса от страна на публиката на футболната среща, нито на терена или в района на стадиона.
в/ За допуснатите дисциплинарни нарушения от страна на футболистите са наложени следните наказания – лишаване от състезателни права
ФК “Евроколеж”:
По доклад:
1. Николай Нанков Бончев..............чл. 22 /1/ е, ж, л - 6 срещи
2. Кристиян Петров Москов.............чл. 22 /1/ г, к - 5 срещи
3. Йордан Иванов Хърков.................чл. 22 /1/ - 1 среща
Червени картони:
1. Иван Димитров Атанасов..............чл. 22 /1/ г - 3 срещи
2. Мирослав Бор. Караилиев.............чл. 22 - 1 среща
ФК “Борислав”
1. Йордан Георгиев Томов.................чл. 22 /1/ г - 3 срещи
2. Николай Неделчев Папазов..........чл. 22 /1/ г - 3 срещи
 

 

Възражение

 

 

Всички решения на ДК към ЗС на БФС - Пловдив:

 

На свое заседание от 05 април 2016 г. Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС – Пловдив наложи следните наказания:
ЮГОИЗТОЧНА „В“ ГРУПА
Име, фамилия (Отбор) Провинение Наказание
Тодор Таушанов (Сливен)................... 5-ти жълт картон ............1 среща
Николай Папазов (Първомай)............ червен картон............... 3 срещи
Йордан Томов (Първомай) ..................червен картон ................3 срещи
Мирослав Караилиев (Евроколеж) ....червен картон................. 1 среща
Иван Атанасов (Евроколеж).................. червен картон ..............3 срещи
Кристиян Москов (Евроколеж) по доклад..................................... 5 срещи
Йордан Хърков (Евроколеж) по доклад........................................ 1 среща
Николай Бончев (Евроколеж) по доклад .....................................6 срещи
Виктор Каварджиев (Асеновец) ....червен картон и доклад .....6 срещи
По член 34(1) т.5 от Дисциплинарния правилник се наказва с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1(една) среща и глоба от 125(сто двадесет и пет) лева треньора на ПСФК"Черноморец Бургас" гр. Бургас г-н Еролин Кючуков.
По член 34(1) т.2 от Дисциплинарния правилник се наказва с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1(една) среща и глоба от 125(сто двадесет и пет) лева пом. треньора на ФК"Асеновец 2005" гр.Асеновград г-н Даниел Спасов.
„А“ ОБЛАСТНА ГРУПА
Даниел Кунтов (Царимир) ...........5-ти жълт картон .......1 среща
Недялко Рангелов (Момино) ......червен картон ............1 среща
Иван Бундов (Стамболийски)..... червен картон .............1 среща
Кирил Стойчев (Стамболийски).. червен картон........... 1 среща
Петър Бръсков (Стамболийски) 5-ти жълт картон ........1 среща
Петър Златански (Калояново)...... червен картон........... 1 среща
Иван Бодушки (Секирово) ..............червен картон........... 1 среща
Иван Семов (Кричим) ......................червен картон ...........1 среща
"Б" ОЛАСТНА ГРУПА
Димитър Бахчевански (Войводиново) червен картон ....1 среща
Георги Куков (Брестник).................. червен картон ............3 срещи
Митко Христев (Брестовица).......... червен картон ............3 среща
Иван Вълчинов (Радиново) ............червен картон............ 1 среща
Димитър Анчев (Ново село) ............червен картон ...........1 среща
Христо Бактеев (Ведраре) ...............червен картон ...........1 среща
Славчо Райчев (Избегли) .................червен картон ...........1 среща
Дарин Ангелов (Избегли)................. червен картон ............2 срещи
Янко Андонов (Боянци) ....................червен картон ............2 срещи
Георги Стефанов (Боянци) по доклад ..................................1 година
 
По член 28(1) и (5) от Дисциплинарния правилник се изважда от състава на "Б" Областна група ЮГ отбора на ФК"Космос" с. Боянци.
По член 28(1) и (5) от Дисциплинарния правилник се изважда от състава на "Б" Областна група ЮГ отбора на ФК"Спартак" с. Избегли.
 
ЮНОШИ МЛАДША ВЪЗРАСТ
Васил Дичев (Маноле) .................червен картон ......1 среща
Стефан Танков (Локомотив) ......червен картон....... 1 среща
Дичо Дичев (Маноле) ...................червен картон....... 1 среща
Йоан Ганчев (Марица) .................червен картон .......3 срещи
 
Решения на СТК:
"Б" областна група - изток: Садово - Скутаре ... сл. 3:0, вместо полученото на терена 0:0. След решението на Дисциплинарната комисия и изваждането от "Б" областна група - юг на Избегли и Боянци, нататък през полусезона на съперниците им ще бъдат присъждани служебни победи.
Деца - център: Родопа-Смолян - Асеновец ... сл. 0:3, вместо полученото на терена 5:3.
 

Промени в програмите:

1. Междинния кръг при Деца - център, който трябваше да се проведе утре, е отложен.
 
Илюстративната снимка е от страницата на “Борислав” (Първомай) във фейсбук.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар