A+ R A-

Ремонтираха съблекалните на стадион „Марица“ за близо 100 хиляди лева

Четвъртък, 11 Февруари 2016 17:46 | | |

Оценете
(0 гласа)
Ремонтираха съблекалните на стадион „Марица“ за близо 100 хиляди лева ФБ страницата на "Марица" Пловдив

Приключи ремонтът на съблекалните на стадион „Марица“. Основен ремонт е извършен на всички съблекални както на детско-юношеската школа, така и на представителния тим. Реновирани са и офисите на администрацията на клуба. Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 100 хиляди лева, като половината от сумата е осигурена от Община Пловдив. С другата половина от средствата, предоставени от футболния клуб, са извършени други ремонтни дейности и е закупено обзавеждането за съблекалните.

Marica_otvan

Фасадите на съблекалните също бяха ремонтирани

Ремонтните дейности на сградата на детско-юношеската школа включваха подмяна на дограмата и цялостен основен ремонт отвътре на помещенията. Външната фасада на сградата пък ще бъде ремонтирана през лятото. Централната трибуна, както и съблекалните на представителния отбор, пък са реновирани изцяло, включително и отвън. Предстои оборудването и на фитнес-зала.

„Извън козметичния ремонт, който предстои да бъде извършен по фасадата на сградата на детско-юношеската школа, на този етап не можем да се наемем с други дейности в тази посока. Стадионът е собственост на Общината, а ние сме само ползватели. За да се осъществи реконструкция на съоръжението е необходимо да има одобрени от страна на Общината проекти и съответно финансиране“, коментира пред zona90.com председателят на УС на маричани Христо Николов.

Marica_sablekalni

Децата от юношеската школа на Марица вече се радват на значително подобрени условия

„Предприехме мерки като ръководство на клуба, които са спешни, за да може базата на клуба да не се руши и да бъде използваема. Не смятам, че сме направили нещо кой знае колко голямо или модерно. Да, изглежда вече много по-добре, но това е резултат от състоянието, в което заварихме базата. Основната ни задача е да осигурим нормални условия, при които отборите на клуба да се готвят“, допълни още Николов.

В същото време стана известно, че клубът ще продължи политиката с продажба на абонаметни карти и през през пролетния полусезон на Югоизточната В група. Картите ще бъдат на разположение на феновете на „жълто-сините“ от първия мач срещу ОФК Сливен на 20 февруари и ще бъдат продавани на половин цена. Пропуските, които включват място на централната трибуна и достъп до съоръжението с автомобил с осгурено парко място, ще струват 35 лева. Картите за останалата част от стадион „Марица“, но без право на парко място, ще се продават на цена от 15 лева.

„За съжаление, интересът към абонаментните карти не е голям. Въпреки, че в началото на сезона имаше период, в който ги раздавахме безплатно, пропуски пожелаха не повече от 50 човека. Има в наличие още, които ще могат да се ползват през пролетта и се надявам, интересът този път да бъде по-голям“, коментира темата Христо Николов.

От клубната управа на маричани разкриха още, че феновете ще бъдат зарадвани с календари на всички отбори, но причината за забавянето е големият трафик от футболисти в мъжкия отбор, както и смяната на треньорското ръководство. Фен-календарите ще бъдат изготвени веднага щом бъде определена групата от футболисти, които ще бъдат част от състава на Марица през пролетния дял на Югоизточната В група.

източник: Зона90

снимки: Фейсбук-страница на Марица (Пловдив)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Какво може да се очаква от бежанци от ислямска държава

  Прочетете още...

   
 • вън пияНдето - вчера не можеше да каже един лаф по ТВ.

  Прочетете още...

   
 • Яко я загазихмеее.. Помните ли тия заглавия: Блиц: Водещият китайски ...

  Прочетете още...

   
 • тоя цървул цветков ли ще решава ,да събира багажа и да го няма тоя ...

  Прочетете още...

   
 • Смях!Мач да има манталитет.За първи път чувам такова нещо.Абе,дори и ...

  Прочетете още...

   
 • Обаче снимката е трепач майна! Бай Митю с децата си! Ей таз снимка ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар