A+ R A-

Днес се проведе съвещанието с шефовете на тимовете от "В" група

Вторник, 09 Февруари 2016 19:10 | | |

Оценете
(0 гласа)
Днес се проведе съвещанието с шефовете на тимовете от "В" група

Днес се състоя съвещание с президентите на клубовете от Югоизточната "В" група, съобщават от ЗС на БФС. То бе ръководено от Председателя на ЗС на БФС - Пловдив Димитър Енчев. Присъстваха председателите на Областните съвети на БФС от територията на Югоизточна България, зам.-изпълнителният директор на БФС Павел Колев, Президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков и пресаташето на БФС колегата Йордан Грозданов.
   Председателят Енчев благодари на клубовете, че са успели да съхранят групата в пълен състав от 18 отбора и им пожела успех през пролетния полусезон. Той съобщи за отнетите 3 точки от актива на Черноморец Бургас по искане на ФИФА. Енчев изрази задоволство и от протичането на първенството в зоналната група за деца U-15.
   Президентът на АФЛ Румен Вълков потвърди, че и тази година наградният фонд за Купата на АФЛ остава същият - 10 00 лева за носителя и 5 000 лева за финалиста. През тази календарна година селекцията на четирите "В" групи ще се проведе не през пролетта, както е обикновено, а през есента. Промяната се налага заради домакинството на България през октомври-ноември на европейски квалификации за аматьори. До момента е постъпило запитване от Франция за контролна среща с българския аматьорски национален отбор.
   Румен Вълков съобщи, че предстоят срещи между служителите на направление ДЮФ и селекционерите на националните гарнитури за деца, юноши и младежи с треньорите от страната. Единствено на територията на Югоизточна България срещите ще бъдат две, в другите три зони - по една. В Бургас хората от БФС ще се срещнат с треньорите от футбол 5, 7 и 9 и всички останали треньори от школите от областите Бургас, Ямбол и Сливен, а в Пловдив ще се съберат треньорите от Кърджали, Хасково, Смолян, Стара Загора и Пловдив. Очаква се двете срещи да бъдат в средата на месец април 2016 г.
   Вълков уточни още, че желанието на АФЛ е държавните средства за подпомагане на детско-юношеските школи да бъдат насочени към клубовете от групите U-15, но все още предстоят разговори с Министерството на спорта.
   Зам.-изпълнителният директр на БФС Павел Колев пожела успех на клубовете и отговори на текущи въпроси, зададени му от представителите на клубовете.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!