A+ R A-

Съдят футболен фен за шут в главата на друг на мач от областните групи Избрана

Понеделник, 01 Февруари 2016 19:04 | | |

Оценете
(0 гласа)
Съдят футболен фен за шут в главата на друг на мач от областните групи

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 30-годишния Янко К., за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Мъжът е предаден на съд за това, че на 10 октомври  чрез удар с крак в главата е избил зъб на 37-годишн мъж, което предизвикал затрудняване на дъвченето и говоренето на пострадалия.

Обвиняемият се занимавал със земеделие, като в свободното си време играел футбол в местния аматьорски отбор на село Пъдарско. На 10 октомври била насрочена среща между тимовете на село Стрелци и село Пъдарско.

След нейния край футболистите се прибрали в съблекалнята, за да се преоблекат, после отново излезли и отишли на трибуните при привържениците си. Между феновете на футболните отбори възникнал конфликт, в който се намесили част от играчите.

Сред тях бил и обвиняемият, който се скарал с познат на пострадалия. Последният се опитал да го преустанови, като се приближил към спорещите, за да ги успокои. В това време част от привържениците на двата отбора започнали да се блъскат помежду си. В суматохата 37-годишният мъж   паднал на земята, а  Янко К. се приближил към него и без причина му нанесъл удар с крак в областта на главата. Трима души станали свидетели на инцидента. Конфликтът между феновете бил прекратен. Пострадалият установил, че от удара му е избит долен десен зъб. Той посетил болница и изкарал съдебно-медицинско удостоверение. 

Установено е, че обв. Янко К. и Д.С. не са имали неуредени лични отношения и конфликти. Деянието е извършено по хулигански подбуди – на обществено място и в присъствието на много хора, както и с пренебрежение на установените правила, закрилящи добрите нрави, честта и достойнството, пише в обвинителния акт.

Футболистът-земеделец не се е признал за виновен. В хода на проведеното разследване са извършени всички процесуално-следствени действия, които подкрепят фактическата обстановка – разпити на свидетели, съдебно-медицинска експертиза и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото. 

 

източник: TNS.bg

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...