A+ R A-

Без драми при гласуването на бюджета на Асеновец. Отборът остана без футболисти

Четвъртък, 28 Януари 2016 09:56 | | |

Оценете
(0 гласа)
Без драми при гласуването на бюджета на Асеновец. Отборът остана без футболисти
Напрежението около Асеновец (Асеновград) поспадна след  заседанието на Общинския съвет в града. Както вече съобщихме, в повод за драматичната ситуация около клуба се превърна общинската субсидия за футбол, касаеща най-вече мъжкия отбор на Асеновец. В предложението на кмета д-р Емил Караиванов присъстваше сума в размер на 80 хиляди, които да бъдат отпуснати на футболния отбор. Постоянната комисия по образование и култура към местния парламент изненадващо внесе предложение да бъдат намалени средствата на СК „ДФС-Асеновец” от 62 хил. лв. на 42 хил. лв. и на ФК „Асеновец-2005” от 80 хил. лв. на 50 хил. лв., от които 30 хил. лв. за детско-юношеските отбори. В станалите разгорещени разисквания бяха предложени няколко варианта за разпределянето на средствата за дейността „Спортни бази и спорт за всички”, които са в размер на 350 хил. лв.
„Аз мога да нося отговорност, но вие ще прецените кое решение ще вземете. Поддържам докладната във вида, в който съм я внесъл, т.е. запазване на сумите така, както съм ги представил”, заяви от трибуната кметът д-р Емил Караиванов.
По време на вчерашното заседание внесеното от кмета предложение успя да оцелее и бе гласувано в първоначалния му вариант с лека корекция. В крайна сметка с 21 гласа „за”, 0 „въздържал се” и 10 „против” общинските съветници приеха предложението на д-р Караиванов без особени драми. Асеновец ще получи сума в размер на 50 хиляди лева, като останалата част ще бъде оставена като резерв и ще се използва при нужда от футболния клуб. На заседанието на местния парламент беше приета и субсидия в размер на 5 хиляди лева, която ще бъде използвана за поддръжката на стадион “Шипка”. Така на практика футболния клуб оцеля.
“Днес здравия разум надделя. Благодарение на кмета д-р Емил Караиванов предложението беше прието и за футболния отбор бе гласуван един нормален бюджет за отбор от В група. Ако беше прието старото предложение, футболът в града отиваше в небитието. Истински се радвам, най-вече за истинските фенове в града, които наистина милеят за футболния отбор. Днес получих редица обаждания включително и от чужбина на хора, които се вълнуват от съдбата на клуба. Затова съм доволен, че бе гласуван този бюджет за отбора”, коментира пред zona90.com председателят на асеновградчани Валери Стефанов.
Въпреки доброто развитие на ситуацията около бюджета на клуба, остава неразрешен проблемът с окомплектоването на мъжкия футболен отбор. Заради драматичните моменти около финансирането, клубът бе напуснат от редица футболисти. Това доведе и пропадането на днешната контрола с Ботев U19 (Пловдив). Под въпрос е и контролата с Локомотив U19 (Пловдив), която е насрочена за събота.
На днешното занимание на отбора присъстваха четирима футболисти. Останалата част пропусна тренировката, поради лични ангажименти.
“За съжаление, закъсняхме много с подготовката и ще трябва до първия ни мач в първенството да успеем да съберем отбор. Надявам се, че ще се справим да окомплектоваме отбор, който да защити честта на Асеновград, а и тяхната си чест. Ситуацията е трудна, имайки предвид, че бяхме напуснати от много основни футболисти”, сподели още Стефанов.
 
източник: asenovgradnews.com; Зона90

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!