A+ R A-

Кметът: Асеновец ще го има!

Вторник, 26 Януари 2016 19:54 | | |

Оценете
(0 гласа)
Кметът: Асеновец ще го има!

Както вече ви съобщихме, отборът на Асеновец (Асеновград) е поставен пред сериозната угроза да не стартира пролетния дял на шампионата в Югоизточната В група. Причината за това е съкращаване на бюджета на клуба, който в голяма си част се осигурява от общината. Предвидените средства за футболния клуб за издръжката му през 2016 години са в размер на 80 хиляди лева, но предстои сумата за мъжки футбол да бъде редуцирана с 30 хиляди. Оставащите средства са недостатъчни за нормалното функциониране на клуба, а несигурността доведе до напускането на някои от най-ключовите футболисти на отбора включително и в по-нискоразредни клубове. Решението се очаква да бъде гласувано на утрешното редовно заседание на местния парламент.

Феновете на Асеновец са силно разтревожени от случващото се с любимия футболен отбор и със „свито сърце“ очакват развръзката около проблемите с финансирането на клуба. В същото време, асеновградските привърженици с интерес очакват кой ще поеме отговорност при едно евентуално орязване на бюджета на футболния клуб и последващото оттегляне от шампионата.

В същото време, пропадна утрешната контролна среща на асеновградчани с юношеската формация до 19 години на Ботев (Пловдив). Причината за отказа от спаринга е липсата на достатъчно футболисти.

Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов изказа мнението си по въпроса пред сайта zona90.com:

Karaivanov_asenovgrad

Д-р Емил Караиванов

“Футболният отбор на Асеновец ще продължи да функционира нормално”, в това ни увери кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов след като го потърсихме за коментар относно информациите за орязване на бюджета за футбол.

Градоначалникът разясни ситуацията около клуба и бъдещето му финансиране.

„Предложени са 80 хиляди лева за футболния отбор в докладната записка, внесена от мен. Какво ще гласуват съветниците вече е въпрос на тяхно решение? В моята докладна записка средствата за футболния клуб дори се увеличават“, сподели пред zona90.com кметът на Община Асеновец д-р Емил Караиванов.

„Вчера се срещнах с представители на футболния клуб и коментирахме точно тази тема. Моето предложение е да се запазят средствата за футболния клуб. Ако има промяна във финансирането, аз ще търся начини, за да се запази дейността на клуба. Асеновец е клуб с добри резултати през годините, а футболът в нашия град е традиционен спорт. Ще търсим и спонсори“, допълни още градоначалникът.

 

източник: Зона90

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар