A+ R A-

Новината на PD се потвърди: Стоян Димитров е новият ст.треньор на Марица

Понеделник, 14 Декември 2015 18:16 | | |

Оценете
(0 гласа)
Стоян Димитров Стоян Димитров

Както по-рано днес ви съобщихме Стоян Димитров бе назначен за старши треньор на отбора на "Марица". В следобедните часове тази рокада бе потвърдена, чрез официално съобщение, публикувано на фейсбук страницата на клуба. Публикуваме го без редакторска намеса:

"На събрание на УС на ФК "Марица" са взети решения за структурни промени в клуба, които касаят подобряване на организацията на работа в него. Досегашният старши треньор на представителния тим на "Марица" Кирил Андонов е назначен за спортно-технически директор на клуба. Васил Кръстев, който бе помощник на Андонов, ще помага в организацията на ДЮШ на "Марица", а след като придобие треньорски лиценз "А" се планира да поеме поста на директор на ДЮШ. И двамата ще продължат работата си като треньори в школата на "Марица". Ръководството на клуба изказва своето удовлетворение от работата на двамата и счита, че промените ще доведат до подобряване на работния процес и резултатите както в ДЮШ, така и на представителния тим.


От днес за старши треньор на мъжкия отбор е назначен Стоян Димитров. По-рано през деня той бе представен на футболистите от тима. Решенията относно селекцията и състава ще бъдат взимани от Димитров в процеса на неговата работа. Той ще проведе индивидуални срещи с всеки един от футболистите, след което ще вземе нужните решения, относно това кои футболисти ще останат в състава и кои нови попълнения ще бъдат привлечени в него. В състава със сигурност ще останат всички футболисти от отбора на юношите старша възраст, които са взимали участие до този момент в срещи на представителния тим, с оглед налагането на собствени млади кадри при мъжете. Зимната подготовка на отбора ще започне на 11-ти януари, като първата тренировка ще се проведе от 14:30 часа на стадион "Марица". Работи се по програмата за зимната подготовка, като плановете са отборът да изиграе 6 контролни срещи. Съперниците, както и датите на провеждане на срещите ще станат известни на по-късен етап.


Ръководството на ФК "Марица" изказва пълното си доверие към тримата и смята, че тяхната работа ще доведе до по-високи резултати и връщане на старата слава на ДЮШ, представителния тим и клуба като цяло.

УС на ФК "Марица" Пловдив (14.12.2015 година)"

 

Кой е Стоян Димитров:

Той е преподавател във факултета по физическо възпитание (ФФВ) на Пловдивския университет. Бил е треньор на "Свиленград", когато тимът беше сериозен фактор във Югоизточна „В“ група. Той води „граничарите“ в периода юни 2011 – юни 2013, като и през двата сезона отборът завършва 4-ти, което е считано за голям успех с оглед амбициите на клуба като цяло. Димитров постига максимума с "жълто-зелените", които нямат средства за втория ешелон тогава. Работил е още в ДЮШ на "Ботев" и "Ботев 2002". Водил е и тима на ПУ в студентското първенство.
Като футболист, роденият през 1970-та година пловдивчанин, започва своята кариера в Спартак (Пловдив), преминава през Хебър (Пазарджик), Сливен, Несебър, Родопа (Смолян) и други. Димитров има солиден опит в “Б” група като играч.
Стоян Димитров познава добре футболистите от региона и особено младите, които сега излизат от юношеска възраст.

 

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!