A+ R A-

Стартира новия сезон в "А" ОФГ, какви са очакванията за него вижте само в PD

Събота, 22 Август 2015 13:21 | | |

Оценете
(0 гласа)
Стартира новия сезон в "А" ОФГ, какви са очакванията за него вижте само в PD Атлетик (Куклен) - ФБ страница

Този уикенд стартира сезона в пловдивската "А" ОФГ. Очакванията са за интересна и напрегната футболна година. Няколко са отборите, които се смята, че ще заемат първите места. Атлетик (Куклен), Сокол (Марково), новакът Марица (Маноле) и неизменният челник в последните години Спортист (Голям Чардак) са сочени за фаворити в групата. Някои от тях, тихомълком все още, имат амбиции за влизане във "В" група. Не бива да се пренебрегват обаче тимовете на Вихър (Белозем), Момино, Вихър (Строево), Секирово, Кричим и Калояново, които последните няколко сезона се представят на доста постоянно ниво. Интересно ще бъде как ще се представят тимовете на Тракия (Стамболийски) и  Средногорец (Брезово) и дали те ще са в средата на таблицата или ще се присъединят към тимовете борещи се за запазване на мястото си в групата. Такива се очаква да са Марица (Милево), Житница, Тракия (Царимир) и  Сокол (Долни Воден). Последният е сочен от опитните треньори в групата като най-неприятния тим при гостуване, тъй като старата слава на отбора не е съвсем от футболно естество.Разбира се предварителните очаквания са едно, а реалността съвсем друго. Почти ежегодно в групата има изненади и предварителните нагласи се оказват напълно или частично грешни. Може би това е причината на мачовете в "А" ОФГ доста често да се събира повече публика от колкото на някои срещи във "В" и дори в "Б" група.

В последните сезони нивото на футбола в групата се повиши, а традиционните по принцип за долните нива на българския футбол грубости и спречквания рязко намаляха. Отборите играят футбол и се стремят той да е на прилично ниво. Именно за това "термина" селска група съвсем не е точен що се отнася до пловдивската "А" ОФГ. Не случайно през миналите сезони отбори като Евроколеж, Марица и Борислав (Първомай) "видяха голям зор" докато успеят да се изкачат във "В" група. Друг отбор с традиции - Металик (Сопот) безславно се отказа след 3 годишно присъствие в групата. Разбира се причините за спада на горепосочените отбори (без Евроколеж) не са само футболни. Именно за това "термина" селска група съвсем не е точен що се отнася до пловдивската "А" ОФГ.

И така, предстои сезон 2015/16 в "А" ОФГ. Програмата за 1 кръг можете да видите ТУК.
 С оглед на времето през последните няколко дни не е изключено да има отложени срещи и програмата да претърпи сериозни промени. Очакваният с интерес мач от 1кръг между Марица (Маноле) и Спортист (Г.Чардак) е отложен за неделя.

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар