A+ R A-

Изтеглиха програмата за новия сезон в ЮИ "В" група, пловдивското дерби в 13-ти кръг

Вторник, 28 Юли 2015 15:39 | | |

Оценете
(0 гласа)
Изтеглиха програмата за новия сезон в ЮИ "В" група, пловдивското дерби в 13-ти кръг

Днес в Пловдив беше изтеглен жребият за програмата за сезон 2015/2016 в Югоизточна "В" група. Той определи двата пловдивски отбора да гостуват в 1-ви кръг. "Марица" ще гостува на "Сливен", като срещата е в неделя - 9 август от 18 часа на стадион "Хаджи Димитър" в града на войводите. По същото време, но в събота - 8 август "Спартак" гостува на "Розова долина" на стадион "Севтополис" в Казанлък. Първите домакински двубои на двата тима са на  15-ти август. "Марица" приема "Асеновец", а "Спартак" домакинства на "Сливен". Пловдивското дерби е в 13-ти кръг на 31-ви октомври, като през есенния полусезон то ще се изиграе на стадион "Марица".

През новия сезон в групата ще участват общо 18 тима, като 8 от тях са от пловдивска област, което ще даде възможност привържениците на тези отбори да се насладят на много регионални дербита. Интересен факт е, че по време на днешния жребий цели четири клуба изтегиха един и същ номер при двете тегления - за реда на изтегляне на жребия и за място в таблицата на Бергер. Това са "Розова долина" - трети в "Бергер"-а, "Евроколеж" - 11-ти, "Несебър" - 13-и и "Марица" - 15-и Междинни кръгове няма да има, а заради местните избори 12-ти кръг ще се играе в петък - 23 октомври. Само два клуба - "Тунджа" и "Сливен", изявиха желание да играят домакинските си срещи в неделя, а всички останали клубове ще домакинстват в събота.
 Всички отбори ще домакинстват на клубните си стадиони с изключение на новия член на групата ФК "Ураган" (с. Бояджик), който ще играе домакинските си срещи в с. Кабиле, Ямболско.

Днес се състоя и  съвещание с представителите на отборите от Югоизточната "В" група, което беше ръководено от Председателя на ЗС на БФС - Пловдив Димитър Енчев. На него присъстваха Румен Вълков - член на Изпълкома на БФС и президент на Аматьорската футболна лига, офицерът по сигурността към БФС Марио Костурков, Председателите на ОС на БФС на територията на Югоизточна България.
Председателят Димитър Енчев съобщи, че в края на сезона от Югоизточната "В" група ще изпаднат отборите, заели 17-то и 18-то място. Клубовете трябва да имат два отбора от ДЮФ - задължително деца и по избор - юноши младша или старша възраст. Картотекирането на футболистите за новия сезон ще тече до 6 август, четвъртък. В петък, 7 август, могат да се картотекират само отделни играчи.
Президентът на АФЛ Румен Вълков обърна внимание на факта, че според Наредбата за започващия сезон - във "В" група при еднакви или сходни екипи гостуващият тим ще смени своя. Вълков потвърди, че и през новия сезон носителят на Купата на АФЛ ще получи премия от 10 000 лева, а финалистът - 5 000 лева. Напомняме, че тимовете от "В" група задължително участват в турнира за тази купа.

Ето и пълната програма за 1-ви кръг:

Събота, 8 август, 18 часа:

Загорец (Нова Загора) - Свиленград

Розова долина - Спартак

Асеновец - Борислав (Първомай)

Ураган (Бояджик) - Несебър

Миньор (Раднево) - Раковски 2011

Гигант (Съединение) - Евроколеж

Черноморец (Бургас) - Димитровград

Неделя, 9 август, 18 часа:

Тунджа (Ямбол) - Левски (Карлово)

Сливен - Марица

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!