A+ R A-

СМЯХ: БФС се допита до УЕФА, в търсене на причина, да не отнеме титла на Левски! Избрана

Четвъртък, 14 Май 2015 21:35 | | |

Оценете
(1 глас)
СМЯХ: БФС се допита до УЕФА, в търсене на причина, да не отнеме титла на Левски!

Скандалът, който последва финала при ветераните между Марица и Левски, се развихря все повече, разбра PlovdivDerby.com. След като първоначално от БФС били заявили, че ще присъдят победата на пловдивчани, тъй като те са в правото и наредбата е на тяхна страна, сега изведнъж от футболната централа променили мнението и и днес съобщили на маричани, че губят казуса. Припомняме, че Левски използваха двама играчи неправомерно при победата си над жълто-сините на финала. Става въпрос за Асен Букарев и Христо Господинов, които нямат навършени години да учатват през това първенство. По наредба в сезон 2014/15 имат право за участие играчи родени преди 01.01.1979. Букарев и Господинов обаче не отговарят на тези изисквания.

Интересно е, че и от Марица Пловдив днес цял ден са чакали официално и писмено становище от БФС, а отговoрът от централата е бил: "Пише се, след малко ще е при вас!" От БФС явно пишат цял роман, тъй като до края на работния днес в зоналния съвет в Пловдив не пристигна становището за решението им да запазят резултата от мача и Купата да остане в София.

В неофициални разговори от БФС са обяснили на пловдивчани, че имало грешка в наредбата, за която някой щял да си понесе последствията. От родната централа се позовали дори на УЕФА и европейските правилници. След като видeли, че безумните им обяснения не хващат декиш, от БФС сменили тактика и започнали да обясняват на пловдивчани, че турнира при ветераните е "за да се видят стари приятели" и не би трябвало те така ожесточено да търсят правата си, тъй като титлата нямала голяма стойност. 

В крайна сметка от Марица Пловдив се надяват все пак от БФС да пратят решението си писмено, за да преценят на коя следваща инстанция да потърсят правата си.

"В крайна сметка от БФС искат да ни убедят, че мача се е играл по наредба, която ще напишат след мача и че това е в рамките на нормалното. 10 години играем по настоящата наредба и сега защото сме в правото си, решиха, че имало грешка", коментираха от Марица пред PlovdivDerby.com.

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар