A+ R A-

Градският стадион в Стамболийски ще носи името на Георги Славков

Петък, 24 Април 2015 16:14 | | |

Оценете
(2 гласа)
Градският стадион в Стамболийски ще носи името на Георги Славков

Градският стадион в Стамболийски вече ще носи името на Георги Славков. Решението, взето с пълно единодушие от местния общински съвет, влезе официално в сила от 24 април 2015 г.

Преименуването на стадиона, на който Бенкса прави първите си стъпки във футбола, бе осъществено на скромна церемония, в присъствието на семейството, роднини и съотборници на легендарния носител на "Златната обувка".

Майката на Славков получи решението на общинския съвет, а слова по адрес на големия майстор на футбола изрекоха видните фигури от историята на "Ботев" - Петър Зехтински и Иван Глухчев.

Дъщерята на Георги Славков - Десислава, също взе думата, за да изкаже благодарност от името на цялата фамилия за оказаната чест и признателността, които Бенкса продължава да получава след внезапната си смърт на 21.01.2014 г.

Георги Славков е роден на 11.04.1958 г. в с. Мусомище. В ранна детска възраст семейството му се мести в гр. Стамболийски. Там носителят на "Златната обувка" прави първите си стъпки във футбола, а години по-късно Бенкса е привлечен в школата на "Ботев" Пловдив, откъдето започва славния му път в най-популярната игра.

Стадион "Георги Славков" е открит през 1964 г. Оттогава до момента на своето преименуване той носи името "Димитър Шакаданов".

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар