A+ R A-

СНИМКИ: Киро Андонов изведе 7 юноши. Марица дава последен шанс на играчите утре! Избрана

Четвъртък, 23 Април 2015 19:09 | | |

Оценете
(0 гласа)
СНИМКИ: Киро Андонов изведе 7 юноши. Марица дава последен шанс на играчите утре!

Танденмът Кирил Андонов и Васко Кръстев изведе днес 7 юноши старша възраст на тренировка от 18:00 часа. Заниманието бе анонсирано още снощи в декларация от председателя на УС на Марица Христо Николов. Мъжкият тим, ръководен до вчера от Петър Курдов не се яви на заниманието, предаде репортер на PlovdivDerby.com от стадиона в Кършияка. По-рано през деня, Курдов пред наш репортер заяви, че новото ръководство все още не е регистрирано в съда и поради това не може да го уволни. Христо Николов контрира тази теза: "Петър Курдов не е уволняван, а е отстранен. Имам критика към вашата медия, тъй като интерпретирахте неправилно вчерашното съобщение. Нека стане ясно. Курдов не е уволняван, тъй като не е назначаван. В клуба няма назначени нито треньор, нито спортно-технически директор. В клуба в момента на работа се водят двама служители. Един технически секретар и един домакин. Това са хората, които работят в Марица." Христо Николов още допълни, че той е избран за председател на УС заедно с още петима души от Общо събрание на Марица Пловдив. Според Николов това е висшия орган на футболния клуб и съда в 14 дневен срок трябва просто да впише тези промени. 

"Утре в 10:30 часа имаме насрочена тренировка. Аз съм разговарял с футболистите на Марица и техния основен довод да не се явят днес е, че са на училище. Утре заниманието е преди обед и ако днес са били втора смяна, то утре трябва да могат да се явят. Който не се яви утре на тренировка може да счита, че вече не е част от тима", заяви Николов, като добави, че за в бъдеще всеки един футболист на Марица ще получава по 50 лева хонорар за всеки изигран официален мач на тима. Отделно от това играчите ще получават и премии, които за момента от новото ръководство не възнамеряват да обявяват публично. "От тук насетне във футболния клуб всеки лев ще бъде осчетоводяван и даван по законен ред. За всеки лев постъпил в клуба или даден на играчи или служители ще се плащат данъци според законодателството на Българя. Няма да приемем практиката от тимовете в А група пари на клуба да бъдат давани като заеми. Който иска да помага на Марица ще го прави като дарение, като частно лице или като реклама. Пари на заем не искаме, Осигурили сме достатъчно средства за нормалното съществуване на цялата школа, както и на първия отбор", добави Николов.

Относно отстраняването на Курдов той заяви следното: "Вчера имахме срещата, на която Петър Курдов бе одобрен за треньор до края на шампионата. Само час по-късно обаче Петър Курдов си позволи пред камери да наговори куп неща, които уронват престижа на клуба. Пак повтарям, Курдов е отстранен, а на е уволнен, тъй като той никъде не фигурира като старши -треньор. Петър Курдов, заедно с още 196 души е член на Сдружението, което организира общото събрание."

"Целите на Марица за в бъдеще ще са такива каквито винаги са били. Изграждане на отбор от собствени кадри, а не от наемници. Чак когато това се случи, можем да погледнем към атака на Б група и професионалния футбол. За момента такива болни амбиции нямаме. Искаме да възродим школата на тима и натам ще бъдат насочени нашите усилия", заявиха от новото ръководство на жълто-сините.

Днес Петър Курдов не е правил опити да влиза на стадион Марица и да провежда тренировка, показа проверка на PlovdivDerby.com. На стадиона в квартал Кършияка тренираха няколко набора деца, а по трибуните ги чакаха техни родители. Разбира се основна тема на разговори бяха вчерашните събития около клуба. "Хубаво е нещата час по-скоро да влязат в нормално русло и ситуацията да се успокои", заявиха част родителите на деца от школата пред нашия репортер, За момента Кирил Андонов отказва коментар, тъй като също очаква да види, как ще се развие ситуацията.

"Направихме нечовешки опити да убедим Андонов днес да води тренировката. Вчера по обед, след като се разбрахме с Курдов, казахме на Андонов, че няма да разчитаме на него. След постъпката на Курдов отново бяхме принудени да убеждаваме Киро Андонов и екипът му да ни се доверят."

Паралелно с това Петър Курдов е завел още една жалба срещу настоящото ръководство. Това заяви самият той пред PlovdivDerby.com по-рано през деня. 

Как ще се развие ситуация в близките дни никой все още не се наема да прогнозира. От новото ръководство са твърдо решени да въведат нов ред във футболния клуб. От другата страна са Петър Курдов и футболистите, които не признават избраната на Общо събрание миналата седмица нова власт.

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Жълтите мангасаряни много знаеха и много се отваряха а сега са насрани.Сега ...

  Прочетете още...

   
 • Как не ви е срам да пишете глупости след като не сте били на мача.Асеновец ...

  Прочетете още...

   
 • Абе по време на мача ,дочух някакьв педераст,да се обрьща кьм феновете ...

  Прочетете още...

   
 • Взимаме Галчев и Серкан да си ходи по малката путка Петя,да се лигавят ...

  Прочетете още...

   
 • Nasko milev Serkan Terziev... nikoga nqma da budat futbolisti... a Dani ...

  Прочетете още...

   
 • Ми картотекирай се и влез бе .... Кажи кой от сегашния отбор може да ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!