A+ R A-

Марица и Спартак с остра реакция срещу общината

Понеделник, 16 Март 2015 09:10 | | |

Оценете
(0 гласа)
Марица и Спартак с остра реакция срещу общината

Пловдивските Марица и Спартак изразиха успоредна остра критика към община Пловдив. С две отделни декларации двата клуба се обявиха против решението на общината да подпомогне финансово само Ботев и Локомотив.

Декларация на Марица Пд:

Преди около месец с решение на общинския съвет бе решено да бъдат отпуснати 200 000 лева финансова помощ под формата на билети за Локомотив и Ботев. За Марица и Спартак обаче никой не бе помислил. Това доведе до голям обществен отзвук. След разговори между треньорският щаб на Марица, който де факто движи нещата в клуба и зам.-кмета по спорта Петър Зехтински е станало ясно, че има проблем с начина на отпускане на тези пари по схемата с билетите към клубовете. По тази причина от Марица са предложили на Зехтински вместо да се дават пари, общината да направи ремонт на стадион "Марица", който е общински, чрез общинското предприятие "Жилфонд". То отдавна има детайлен опис за нуждаещите се от ремонт части на стадиона, като например съблекалните. Най-добрият вариант обаче би бил да се помогне на клубовете със средства. В Марица отдавна изразиха своето несъгласие с двойния аршин, с който "мери" пловдивската община. Водени са разговори с ръководството на Спартак за съвместни действия с цел защита на интересите на двата клуба. И от двата пловдивски клуба са твърдо решени да се борят за справедливост по този въпрос. Припомняме ви, че в Югоизточна "В" група всички футболни клубове са подпомагани или изцяло издържани от своите общини с изключение на три отбора. Два от които са Марица и Спартак, а третият е от така наречените "частни" клубове. Едва ли това може да бъде повод за гордост от страна на пловдивската община.

Декларация на Спартак Пд:

Странното отношение на Община Пловдив спрямо отборите на Спартак и Марица продължава, този път в лицето на зам.-кмета по спорта Петър Зехтински. Ръководствата на двата отбора са получили уверение, че в близките дни ще има обща среща, за да се уточни каква ще е финансовата помощ за двата отбора от Общината. На последвалите обаждания от Спартак и Марица към зам.-кмета Зехтински обаче така и никой не отговаря. "Беше ни казано от зам.-кмета по спорта Петър Зехтински, че ще ни събере на среща, за да се уточнят детайлите. Дори бе посочен и конкретен ден, вече няколко пъти и ние и колегите от Марица го търсим, но той не си вдига телефона. Неяснотата е пълна", това сподели за официалния сайт на "гладиаторите" изп.директор на Спартак Тодор Симеонов.

Ръководството на Спартак е било уверено, че Общината ще отпусне средства на отборите, но парите още се бавили, защото двата тима вървели в комплект, а препъни камък се оказвали неяснотите в ръководството на Марица. Припомняме, че преди време на общинска сесия бе решено да се отпуснат 200 000 лв. финансова помощ под формата на билети за Локомотив и Ботев, а Спартак и Марица така и не получиха и лев, което доведе до голям обществен отзвук.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар