A+ R A-

ДЮШ на Локо с нов правилник: Сериозни предписания за поведението на родителите по време на мачовете

Четвъртък, 27 Февруари 2014 10:37 | lportala.net | |

Оценете
(1 глас)
ДЮШ на Локо с нов правилник: Сериозни предписания за поведението на родителите по време на мачовете

Административното ръководство на ДЮШ утвърди вътрешен правилник и от тази седмица юноши, треньори и дори родители ще следват нови правила.
Правилникът е разделен на девет тематични категории, включително правила свързани с реда и дисциплината в съблекалните, отговорниците, отговарящи за чистотата и поддръжката им. Разделите обхващат още правила, по време на тренировки, официални мачове и пътуване.
Текстовете са окачени във всяка съблекалня, като всеки заинтересован може да поиска копие за лично ползване.
Специално внимание се обръща и на родителите, които не трябва да забравят, че децата им тренират за свое удоволствие, а не за тяхно. Майките и бащите трябва да насочат вниманието си към старанието на децата, а не към победите, да ги насърчават да спазват правилата и да аплодират добрата игра на всеки отбор или състезател, било то и противников. Родителите трябва да дават пример, уважавайки решенията на съдиите, да се въздържат от даването на съвети от спортно-техническо естество, като при необходимост може да бъдат помолени от треньорите да напуснат тренировъчното занимание. Близките на децата са призовани да следят и насърчават спазването на правилния спортен режим, да служат за пример с въздържанието си от обиди и насърчаването към физическа саморазправа. Новият правилник е категоричен, че треньорите в школа отговарят за решението си единствено и само пред преките си ръководители и всеки нерегламентиран контакт с тях е забранен.
Ето и най-важните и интересни точки от общо 83 в новоутвърдения правилник.
1.1. Помнете, че на стадиона и извън него - вие представлявате Локомотив (Пловдив), неговата емблема, история и традиции, общество и фенове. Отнасяте се към него така, както бихте искали той да се отнася с вас. Не забравяйте отговорностите и задълженията си към него.
1.5. Спортът е синоним на ред и дисциплина. Не го забравяйте, както на терена, така и извън него.
2.6. Всички състезатели съдействат на отговорниците за спазването на реда и чистотата в съблекалнята.
2.11. Забранява се съхранението на дрехи, обувки и други лични вещи, извън указаното за тренировка време.
4.5. Всички състезатели да се явяват в приличен външен вид, с премахнати остри и опасни предмети, застрашаващи здравето им и това на останалите участници в тренировката. Забранява се употребата, на дъвки, бонбони и пр., по време на заниманието.
4.9. Освен добри футболисти, бъдете и добри ученици. Слабият успех в училище не се толерира.
5.5. Да се спазват наставленията единствено и само на треньорите на съответния отбор. Да се игнорират указания на външни лица, родители и зрители.
6.1. Спазвайте добра дисциплина, ред и чистота по време на пътуване. Шофьорът, треньорът и водачите на групата носят отговорност за здравето и живота ви. Съдействайте им.
6.4. Всички треньори и състезатели са длъжни да пътуват в еднакво клубна облекло.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!