A+ R A-

Фиданов пред PlovdivDerby.com: Подадох оставка след 8:0, но това не е основната причина Избрана

Четвъртък, 26 Септември 2013 10:34 | | |

Оценете
(1 глас)
Фиданов пред PlovdivDerby.com: Подадох оставка след 8:0, но това не е основната причина

PlovdivDerby.com се свърза с вече бившият шеф на детско-юношеската школа на Локомотив Пловдив Георги Фиданов. Той отговори на няколко наши въпроса:

-  Г-н Фиданов, отговарят ли публикацията в Меридиан Мач, че сте подали оставка?

- Да. Онзиден след загубата от Ботев Пловдив депозирах оставката си в клуба. Очаквам през следващата седмица със шефовете да уточним нещата документално. Надявам се сега някой хора да се успокоят, след като пътя към моя пост е чист за други.

- Само тежката загуба в Коматево ли е причината за този ваш ход?

- Разбира се, че не. Просто сметнах, че след такава загуба трябва да си поема отговорността. Но преди това се натрупаха още доста лоши резултати. Не игра, а резултати. Загубихме от Ботев с 6:1, от Евроколеж с 6:3 и т.н. Най-много ме притесняват резултатите при малките, защото те са бъдещето на Локомотив. Старшата по традиция са без мотивация, защото знаят, че никой от тях няма да бъде привлечен в мъжкия отбор. Това е проблем не само в Локо Пд, но и в другите отбори. Виждате как Лудогорец си разхвърляха деветнайските в цяла България, защото видяха, че не могат да вкарат един футболист от тях в мъжкия отбор.

- Истина ли е, че треньорите в клуба не са получавали заплати от 3 месеца?

- Това са вътрешно клубни отношения, които аз не искам да коментирам пред медиите.

- Имахте ли финансовата и морална подкрепа на ръководството в периода, в който бяхте начело на ДЮШ?

- Не е тайна за никой, че футболният клуб е абдикирал от школата, а с нейната издръжка са се заели други хора. От един месец школата на Локо (Пловдив) се управлява от сдружение, което в момента се регистрира. Аз съм поел ангажимент към тези хора да организирам в близките дни конкурси за треньори в школата и ще си изпълня ангажимента, за да не ги натоварвам с тази организационна работа.

- Защо се получи в този срив в резултатите?

- Нещата са комплексни. Причините са много, но пак искам да ви кажа, че резултатите са едно, а играта е съвсем друго. Според мен децата в школата играят добре, но просто липсваха резултатите.

- Каква е истината за децата, които преминаха от Локо в Ботев?

- Това са нормани неща. Според новите разпоредби всяко дете може да сменя отбора си на всеки 6 месеца. Тези три деца бяха омаяни с условия, екипи, база и т.н. От Ботев са се обаждали и на други деца от школата, но те не са поддали. Пак казвам - това са нормани работи. Въпреки, че сега тези 3 момчета са почнали да дават на задна, защото едно от тях не играе в мачовете, а в Локо и тримата бяха основни футболисти.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар