A+ R A-

Митко Джоров ЕКСКЛУЗИВНО в PlovdivDerby.com за поисканите от него уволнения: Локо Пд не се обсъжда в Авеню! Избрана

Вторник, 29 Март 2016 23:46 | | |

Оценете
(7 гласа)
Митко Джоров ЕКСКЛУЗИВНО в PlovdivDerby.com за поисканите от него уволнения: Локо Пд не се обсъжда в Авеню!

По-рано днес PlovdivDerby.com ви разкри, че шефът на ДЮШ на Локо Пд е поискал от ръководството на клуба да освободи двама от треньорите в школата. Още тогава потърсихме за коментар Митко Джоров, но телефона му бе изключен. По-късно г-н Джоров сам се свърза с нас. Ето, как протече дългия ни разговор с него:

 

- Г-н Джоров, днес сте поискал двама треньори от школата на Локомотив Пловдив да бъдат уволнени. Направил сте това с докладна до УС на клуба. Какви са причините да стигнете до това решение?

- Първо, причината да се свържа с вас е публикацията, която сте направили, без да ме попитате за нейната достоверност!
Второ, причините аз няма да коментирам публично, защото в правилника за вътрешния ред изрично е записано, каквото се случва в школата да не бъде коментирано извън оперативките и конкретно в "Авеню". Така, че аз няма да споделя пред медиите, какви са причините.

 

- Тогава ще коментирате ли има ли такава докладна?

- Да, има такава докладна, но мястото на тази докладна не е в интернет. Аз ще кажа само едно: Имах пълното и сто процентово основание да поискам освобождаването на тези треньори за уронването на моя престиж, престижа на колеги от ДЮШ и на престижа на клуба, във връзка с нарушаването на правилника за поведението и задължението на всеки треньор от ДЮШ. Треньорите имат длъжностна характеристика, в която е записано, че никой няма право да коментира, какво се случва в Локомотив по начин, по който уронва престижа на клуба. Правилникът е публикуван и в официалния сайт. Ако някой си позволи това, следва предупреждение, а при повторно нарушение - освобождаване.

 

- Имаме информация, че двамата треньори са се опълчили за това, че им се месите в ръководенето на мачовете?

В длъжностната ми характеристика е записано, че отговарям за методическите изисквания в плановете за подготовка на треньорите! Те са длъжни да съгласуват с мен тренировъчния си процес, да правят тестиране на състезателите с оглед контрола на тяхното развитие. В този смисъл мачовете са основен контролен тест за това, което сме работили през седмицата.
Присъствам на пейката, на всеки мач, който наблюдавам на живо и описвам играта на противника. Търся идеята на другия тим в атака и в защита. Подсказвам варианти за противодействие. От там нататък, треньорът си взима сам решенията, как да си води мача. Той е поел отговорността за състава на отбора и игровия план. Аз споделям неговата отговорност само тогава, когато той се е съобразил с моите препоръки. Знам, че има колеги, на които им е комфортно това, има и такива, на които им е неприятно. Но когато те подписваха своите договори и длъжностни характеристики, поеха ангажимент да изпълняват това!

 

- В този ред на мисли, споделяте ли отговорността за загубата от ЦСКА?

- Имате информация, че аз съм виновен за тази загуба или просто ви хрумна този въпрос?

 

- Имаме информация, че на полувремето сте променил тактиката на тима?

- На полувремето не позволих мача да продължи Димитър Минчев. Момчето беше с температура и го тресеше, поиска смяна. Приех за неприемлив риск идеята да продължи. Отговорността за смяната е лично моя!

 

- Какво си казахте днес на оперативката на Лаута и вярно ли е, че сте си стиснали ръцете с въпросните треньори?

- На оперативката дойде Румен Руйчев, към който имам огромен респект. Той ни прикани да не прибягваме до крайни мерки, а да опитаме да докажем, че можем да бъдем екип.
Г-н Крушарски и г-н Бонев, благодарение на които съм в Локомотив Пловдив, полагат огромни усилия да има един нормален микро-климат за работа, за което съм много благодарен и аз няма как да стана двигател на раздора. Гарантирам, че от моя страна, отношенията ми с колегите ще бъдат 100% професионални в интерес на работата!

 

-Вие бяхте човека, който назначи Кирякус на работа, само няколко месеца преди да поискате да бъде отстранен?

- Аз лично имам блог в неговия сайт. Аз съм убеден, че той обича футбола, работохолик е и дойде да спаси от изпадане отбора на Локомотив. Поканата отправих в сайта за „Лицензирани треньори" и той се отзова, като прие и условието да живее в общежитието, където отговаря и за дисциплината на всички деца от ДЮШ на Локомотив, които са настанени в пансиона. Надявам се да се фокусира върху изпълнението на ангажиментите поети към клуба!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Защото една постройка има основи, не можеш да развалиш основите и да ...

  Прочетете още...

   
 • Рич,спри тия боклуци дето взимаш,първото резултата трябваше да е 6-0 ...

  Прочетете още...

   
 • Сърцато ни го вкараха в гъза, три броя паламуди. Боли, ама сме свикнали ...

  Прочетете още...

   
 • Смачкаха ги с 0:4

  Прочетете още...

   
 • гледай няклото мача назад пак братле. на мача с марулите имаше поне 15 ...

  Прочетете още...

   
 • Има закрит отбор,ето койПрез 2001 г.собственикът на "Велбъжд" Георги ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!