A+ R A-

Деца от Векта и техните родители се срещнаха с Иван Тотев! Кметът не искал и да чуе за Никленов Избрана

Понеделник, 21 Март 2016 11:30 | | |

Оценете
(0 гласа)
Деца от Векта и техните родители се срещнаха с Иван Тотев! Кметът не искал и да чуе за Никленов Снимка на Под тепето

Десетина деца и техните родители се срещнаха днес с кмета на Пловдив Иван Тотев, видя репортер на PlovdivDerby.com. Срещата бе спонтанна и се проведе в общината. Дечицата, които тренират футбол във Векта, помолиха Иван Тотев да ги остави да практикуват любимата игра на терените зад хотел Нептун. Г-н Никленов, който е собственик на футболната школа, заяви пред репортер на PlovdivDerby.com, че си е в офиса и не знае за подобна среща. Кметът пък прие децата с думите, че ще помисли, как да реши техния проблем, но категорично заяви, че не желае да се среща с Никленов. Треньорът Владо Чернев, заяви пред нашия репортер, че до ден-два може да има развитие по казуса.

 

Само преди 3 дни Общинска охрана е блокира входовете на игрищата на комплекс Векта. След няколко неуспешни опити на Общината да се върне владеенето на терените, градските власти заедно с полиция влязоха във владение на терена стопанисван от Петър Никленов.

Зам.-кметът Димитър Кацарски заяви, че игрищата вече са във владение на Община Пловдив. Това, което предстои сега е описване на имуществото, както и решение за какво да се ползват терените за напред. Дотогава общинските власти няма да ограничават ползването на терените от децата и достъпа до комплекса. Още от лятото общината е дала условията на Никленов, с които той е можел да ползва терените. След изтичането на концесията ФК Векта е трябвало да заплаща по 3000 лева на месец за терените, които ползва. Това са таксите на Общината, които са утвърдени от Общинския съвет. Президентът на футболния клуб Петър Никленов заяви,че това е самоуправство, каквото е нямало и преди 1989 година. Той се закани, че няма да остави нещата така, но му е най-болно за децата, които остават на улицата и няма къде да тренират.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!