A+ R A-

Само в PD: Скандал с децата на Локо Пд на турнир в София. Лишиха ги от полуфинал!!! Избрана

Неделя, 28 Февруари 2016 12:08 | | |

Оценете
(1 глас)
Само в PD: Скандал с децата на Локо Пд на турнир в София. Лишиха ги от полуфинал!!!

Сериозно бяха ощетени децата на Локомотив Пловдив на футболния турнир в столицата "Зимна купа - София 2016", видя PlovdivDerby.com. Малчуганите от школата на Луата заедно с тимовете на ДИТ и Берое се класираха с равен брой точки (по 6) в предварителната група. Организаторите на турнира, обаче не спазиха правилата и пратиха Локо Пловдив на трето място, зачитайки головата разлика от всички срещи в групата, а не както изискват правилниците, а именно да се направи отделно класиране между трите тима спорещи за първите 2 места. Правилникът на организаторите не е предвидил подобно развитие, тъй като в него е записано просто голова разлика и не е упоменато, какво се случва, ако повече от 2 тима имат еднакви точки в класирането, както и в мачовете по между им. Според правилата на БФС, които би трябвало да се вземат впредвид при подобни пропуски, за да се спази феърплея, резултатите срещу отборите неспорещи за място даващо право за продължаване напред в турнирите, не би трябвало да се зачитат, тъй като незаинтересованите отбори на последните места в групите могат да манипулират класирането допускайки повече голове срещу определен тим.

 

Точно това е разгневило и шефът на школата на черно-белите Митко Джоров, който се е опитал да обясни това на организаторите. Госпожата организатор на турнира пък твърди, че "Джоров си има някакъв личен дуел с мен, като организатор на турнира! Турнира, не е под егидата на БФС и има свой регламент, който е описан и даден на треньора."

 

В спора си двамата стигат и до лични нападки, видя репортер на PlovdivDerby.com.

Митко Джоров, контрира Ирина Гороловмова, която му показва правилника на турнира (виж снимката) с думите: Тук именно се крие твоята неграмотност! Резултат от " Пряк двубой" при три отбора с равни точки и един загубил в трите мача, означава "При равни точки между трите конкурента, се гледа голова разлика, като се изключат головете срещу четвъртия! Това е с цел да се осуети манипулация на класиране, чрез брой отбелязани голове в последния мач срещу четвъртия отбор! Това е изискване с оглед спазване на Феърплей, но само компетентните организатори си задават подобни въпроси. Правят техническа конференция, обсъждат евентуални казуси и не се притесняват да се учат в движение! Дано поне във времето да го вземеш пред вид, вместо да отправяш популистки пожелания!"

Ирина Гороломова, организатор на двубоя пък му отговаря: "Бъди си грамотен ти, на моя турнир, ти си никой, за да ми обясняваш какъв да е правилника ми!
Кажи на хората, че дойде да направиш цирк и не ги заблуждавай!"

 

В крайна сметка от спора между двамата става ясно и че преди турнира не е имало техническа конференция, на която отборите да бъдат запознати с правилата и да изявят своите претенции и опасения към тях, каквато е практиката. Отборът на Локомотив Пловдив набор 2004 пък в мача си срещу последния в класирането Раковски е играл с доста от резервните си състезатели, за да получат те шанс за изява. Мотивацията на треньорите на Локо Пд е била, че попаденията срещу този тим, няма да се зачетат в класирането между трите отбор с равни точки. Уви! Организаторите на турнира решиха друго и така децата на черно-белите се прибраха под тепетата въпреки, че би трябвало да играят на полуфинал.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!