A+ R A-

Локо Пловдив въведе строги правила в школата. Вижте ги!

Сряда, 03 Февруари 2016 16:07 | | |

Оценете
(1 глас)
Локо Пловдив въведе строги правила в школата. Вижте ги! Снимка: lokomotivpd.com

Oт ръководството на Локомотив Пловдив публикуваха на официалният сайт на клуба в секция " Детско-юношеска школа" списък на правилата, който трябва да спазват както децата, трениращи в школата, така и техните родители и треньори. В правилата са акцентирани 6 основни точки. Сред някои от нещата, който трябва да се спазват  е добрия тон между играч и треньор, и треньор и родител. Ще бъде наблюдавано и за поведението и действията на младите футболисти и извън терена. Те ще трябва да спазват посочената по-долу йерархия в клуба, и да се държат извън стадиона по начин, който допринася за повишаване почитта на хората към футбола и конкретно към Локомотив Пловдив. Треньорите също са длъжни да осигуряват поне 30% игрово време на своите състезатели в контролните срещи, но само състезатели, които могат да допринесат с играта си за подобряване облика на отбора ще взимат участие в официални срещи на отбора. На наставниците е забранено да обиждат, нагрубяват или унижават децата в ДЮШ, и трябва да възпитат малките футболисти в духа на феърплея. Работата на треньорите подлежи на контрол от Директора на ДЮШ и съответните комисии на БФС. Родителите не трябва да коментират в публичното пространство компетентността на треньора или нивото на работа в клуба, както и да не обиждат състезатели, треньори или съдии по време на мач. Предлагаме ви без редакторска намеса пълния текст, публикуван на lokomotivpd.com:

 

 

Редът в школата е установен и регламентиран от Ръководството

1. Прием и освобождаване от ДЮШ на ПФК „Локомотив” Пловдив:
Всяко дете има право да получи право за пробен период в ПФК “Локомотив“.

Пробният период може да продължи от седмица до месец. Подготвителните групи са структурирани на Първа и Втора десятка + Максимум 10 деца на пробен период. За да попаднеш в по-предна десятка трябва да изместиш от там вече селектирано дете. Следователно веднъж поканен в представителна гарнитура на ДЮШ на ПФК”Локомотив” Пловдив, нямаш гаранции, че ще останеш, ако не напредваш адекватно на условията и критериите установени от Ръководството на Клуба!

Прави се текуща селекция и при отборите на деца, юноши младша възраст и юноши старша възраст! Пробите представляват техническо и физическо тестиране, както и участие в игровите форми от тренировъчния процес. За да привлечем нов състезател трябва да измести някой от отбора!

На този етап не можем да си позволим да имаме по два и три отбора във възраст, защото няма как да се вместят повече от 15 отбора в графика за тренировъчен процес. Това налага практиката да праща

2. Участие в Контролни и Официални мачове.
Да тренираш футбол, не е достатъчно условие да играеш мачове. Започва се с игрови минутки в „контролни мачове”. Самата дума „контролни”, означава да се проконтролират придобитите знания, умения и навици. Само състезател, който може да допринесе с играта си за подобряване облика на отбора, взима участие в официални срещи на отбора. След всеки мач, треньорът записва броя изиграни минути и поставя оценка на всеки един. В края на всека година Треньорът провежда тестове. Изготвя „Профил на състезателя” (портфолио на всеки един състезател). На базата на тях той изготвя комплексни оценки и ранклиста на състезателите от отбора. В тестовете се допускат и кандидати за ДЮШ играли в други клубове до този момент, желаещи да преминат в ДЮШ на ПФК „Локомотив” Пловдив. Най-добре представилите се 22-ма състезатели се канят да се състезават през следващия сезон в Клуба.

Тези, които останат извън двадесет и двамата се канят да се преместят в други футболни школи на град Пловдив, с които имаме споразумение за взаимопомощ.

3. Норми на поведение и изисквания за феърплей от страна на треньора:
Освен да подготви спортно-технически и тактически своите състезатели, Треньорът трябва да ги научи и възпита в духа на феърплей!
Треньорът е длъжен преди всичко да бъде педагог! Независимо колко е строг по време на тренировка, той трябва да позволи на децата да се забавляват от футболната игра! Няма право да ги обижда , нагрубява или унижава, независимо от начина по който те възприемат и подобряват играта и качествата си!
Работата и поведението на треньора подлежат на контрол от Директора на ДЮШ и съответните комисии на БФС.
Треньорът е длъжен да осигури минимум 30% от игровото време на контролните мачовете за всеки състезател, който е повикан в групата.
4. Норми на поведение и изисквания за феърплей от страна на състезателите:
Всеки състезател би трябвало:

Да положи всички усилия да развие собствените си спортни способности, като: сръчност, техника , тактически умения, издръжливост и воля, за да ги влага по време на състезание в полза на отбора и подкрепа на съотборниците си, защото Футболът, както Животът са колективни идеи и там прогресират само тези, които са готови да се жертват един за друг!
Да полага максимум усилия, за да показва и дава най-доброто от себе си по време на мач, независимо дали е постигнал желания вече резултат или е загубил шанс да спечели!
Да избягва всякакви форми на анти-футбол, като губене на време, разкарване на топката, грубости, обиди към противника, публиката съотброниците и т.н.
Извън стадиона да се държи по начин, който допринася за повишаване почитта на хората към фубола и конкретно към Нашия клуб!
Да спазва Йерархията (1.Треньор и Ръководител, 2. Длъжностни лица и Съдии, 3. Капитан, 4. Състезатели), правилата, регламентите и духа на играта!
Да умее да приема благосклонно успеха и поражението, победата и загубата, избягвайки прекалената емоция!
Посещаването на тренировките, не е необходимо и достатъчно условие за развитие и реализация на качествата! Няма право да коментира, кой, защо и какво играе, освен в съблекалнята по време на разбор!
5. Норми на поведение и изисквания за феърплей от страна на родителите
Родителите никога не трябва да забравят, че първият път на стадиона са довели сина си при Треньора и са се доверили на неговите образование и педагогически опит! Любезно са го помолили да работи с детето им, гласувайки му цялото си доверие и уважение към неговата личност и неговия професионализъм!
По време на тренировка, контролна среща или официален мач, родителите са гости, които са добре дошли да аплодират победите на децата си или да подкрепят отбора при загуба! Абсолютно недупостимо е да се правят забележки на нашия отбор, противника или съдиите, защото така се компрометира Клуба и се нарушава реда и йерархията в работата!
При недоразумения между треньора и родителя, трябва да се запази добрия тон и желние за диалог. В случай, че не се постигне нужния диалог, родителят трябва да се обърне към Директор ДЮШ, за да се потърси нужния консенсус.
6. Етика във взаимоотношенията
Ред на комуникация : 1. Състезател и Треньор; 2. Треньор и Родител; 3. Родител и Директор ДЮШ.

Ако Родител си позволи да коментира в публичното пространство компетентността на треньора или нивото на работа в Клуба ще бъде предупреден да спре с коментарите, защото „Уронва престижа на Клуба“!

Ако повторно си позволи да „Уронва престижа на Клуба“ с коментари, ще бъде поканен да вземе детето си и да се преместят да тренират в друг ФК.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!