A+ R A-

Родители от ДЮШ на Локо събраха 11 000 лева и пратиха децата си на лагер! Избрана

Петък, 14 Август 2015 14:50 | | |

Оценете
(1 глас)
Родители от ДЮШ на Локо събраха 11 000 лева и пратиха децата си на лагер!

Родители на деца, което тренират в Локомотив Пловдив, събраха общо 11 000 лева и пратиха 27 деца на десетдневен лагер в Банско. Набор 2002 на Локомотив за втора поредна година ще прекарат седмица и половина в курорта благодарение на събрани средства на своите родители. Те ще бъдат настанени в хотел Перун Лондж. Комплекса разполага със собствена еко-ферма и децата от школата на Локо ще се хранят само със здравословна храна по време на лагера. Менюто им ще изобилства от плодове и зеленчуци, похвалиха се родителите, които са се бръкнали по 400 лева, за да могат малките футболисти да са в лагерна обстановка поне веднъж през това лято. Майки, бащи, дядовци и баби са се погрижили и за професионалното възстановяване на своите деца, като са подбрали добре изпитани възстановителни напитки и медикаменти за младежите. Точно в 13:30 днес подрастващите футболисти заминаха за Банско, където се очаква да изиграят поне една контролна среща. Иначе те ще тренират на терена в Добринище, който преди месец беше ползван от мъжкия тим на Локомотив. И тази екстра е поета изцяло от родителите.

 

 

11881416 958339904208211 1465555760 oСлед като децата заминаха, няколко от родителите инициираха разговор с нашия репортер, който в това време напускаше Лаута след пресконференцията на Христо Колев. Според тях ръководството на черно-белите нехае за някои от наборите в школата. Те поискаха, чрез нас "да сръчкат" настоящите ръководители на клуба, да обърнат внимание на децата, които би трябвало да са бъдещето на този клуб.

 

"Децата ни са 6 година в Локо, а са като сирачета. Смело мога да заявя, че до момента клуба не им е дал нищо", оплака се родител. "Все още държим момчетата в Локомотив само заради черно-белите ни сърца и заради името на клуба. Ако не бяхме локомотивци отдавна да сме потърсили други школи, в които да тренират. Имаме чувството, че в клуба ни гледат единствено като 30 лева приход всеки месец", изля болката си мъжът.

 

 

11900951 958339854208216 1449136703 o"Бихме искали да попитаме г-н Неделев, ще обърне ли новото ръководство внимание на школата. Онзи ден, четохме, че ще закрива А отбора и ще остави само юношеските формации. Знаели ли той какво е отношението към децата в школата на клуба, който управлява? 3 набора отидоха на лагери, а останалите - да се оправяме. Дадоха ни обяснение, че на лагер отишли само представителите на елитните групи. Иначе ни викат да тренираме и през лятото, за да може да се събират такси. Ето днес децата ни заминават на лагер. Изцяло покрит от нас. Дори застраховките на децата сме си направили сами. Всеки родител помагаше с каквото може. Кога ще изберат шеф на школата? Колко време школата ще работи без такъв? Уж освободиха г-н Пашев, защото не можел да съвместява тази работа с ангажимента му към А отборa, a все още няма никой назначен на неговото место. Ще има ли нов шеф на школата? Как ще бъде избран той? Какви са критериите? Ще има ли конкурс? Или ще е пак нечий любимец?", питаше разпален друг бащата на дете от този набор.

 

 

11901602 958340130874855 2073670761 o"Догодина нашите деца ще са в елитните групи. Ще видим ще ги пратят ли на лагер или пак ние ще плащаме, за да могат децата да се подготвят. Днес да беше дошъл някой поне да ни изпрати. Вие видяхте ли някой от ръководството на този клуб?", попита реторично дядо на едно от децата.

 

"Като заговорихме за шеф на школата, знаете ли, че тук идва един германец от Хофенхайм. Чете едни лекции, щеше да става шеф на школата. След това нещо се случи и той си замина. Мисля, че г-н Думанов водеше преговорите с него. Какво се случи с този човек?", продължи с въпросите първият мъж, който подхвана разговора с нашия репортер.

 

"Какво искаме ли? Искаме диалог с ръководството и искаме отчетност. За какво отиват таксите ни, билетчетата от паркинга и наемите на игрищата. Искаме да знаем кой управлява школата? Искаме клубът да не е за едни майка, а за други мащеха. Това е! Нека тази школа най-после да заработи нормално и от нея да започнат да излизат качествени деца. Ние освен, че сме родители на децата си, сме и локомотивци, които милеем за този клуб", нареждаха един през друг тримата родители, с които разговаряхме и напомниха, че трета седмица отборът е без екипировка.

 

 

11901487 958340127541522 630156524 oСлед разговорите с въпросните родители на Лаута от PlovdivDerby.com се опитахме да съберем повече информация, за някои от нещата, които научихме от тях. В момента в школата на Локомотив тренират около 350 деца. Това е по неофициална информация. Това прави приход за клуба от школата в размер на 10 500 лева от такси всеки месец. Какви са приходите от паркинга на Лаута и от наема на игрищата вероятно няма как да разберем. Дали тези пари са достатъчни за издръжката на една школа, в PlovdivDerby.com силно се съмняваме, но все пак ще потърсим отговорите от хората, които би трябвало да ги знаят, а именно г-н Неделев, д-р Думанов и г-н Грозлеков.

 

Проверихме и информацията за въпросният германец, който е чел лекции на Лаута и е представял своята концепция за развитие на школата, като неин бъдещ директор. От Локомотив Пловдив са били готови да отделят по 2 000 евро на месец за заплата на въпросния господин, но той е пожелал двойно, както и да бъде назначен негов сънародник, по негова препоръка за треньор на юношите старша възраст на клуба.

 

*За момента ще запазим имената на родителите в тайна, за да не получат децата им различно отношение в черно-бялата школа. Поради тази причина спестяваме и няколко конкретни обвинения, които те отправиха към конкретни личности в клуба, тъй като не е коректно да публикуваме обвинения от анонимни източници.

Медия

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!