A+ R A-

Хокей на трева в Коматево за Деня на детето

Четвъртък, 29 Май 2014 18:12 | | |

Оценете
(1 глас)
Хокей на трева в Коматево за Деня на детето

Повече от 300 деца от 12 пловдивски училища ще вземат участие в благотворителния спортен празник, който ще се проведе на 1 юни на "Футболен комплекс Ботев 1912". Малчуганите ще се състезават в 3 вида спорт - футбол, народна топка и бадминтон, а училищата - призьори във всяко едно от състезанията ще могат да оборудват физкултурните си салони и спортни площадки, благодарение на наградния фонд, осигурен от партньорите на събитието - телекомуникационната компания VIVACOM.

По време на спортния празник възпитаници на СОУ "Константин Величков" и ОУ "Петър Берон" ще демонстрират уменията си в малко популярния у нас спорт - хокей на трева, който двете училища развиват с успех.

Откриването на "Празнувай с Ботев Деня на детето" е в 9:00 часа в неделя, а половин час по-късно стартират и игрите. 12 отбора, от деца в 1-ви и 2-ри клас, ще си оспорват първата купа "Георги Славков - Бенкса". Малчуганите ще играят със специални фланелки с логото на турнира, с лика на легендарния носител на "Златната обувка". Отборите ще бъдат разпределени в 4 групи по 3, като за четвъртфиналите ще се класират заелите първите две места във всяка една от тях.

Участие в добре познатата на всички народна топка ще вземат 9 отбора, които също ще преминат през групова фаза преди елиминациите, докато турнирът по бадминтон ще бъде индивидуален.

Празникът на "Футболен комплекс Ботев 1912" ще бъде открит от зам.-кмета Георги Титюков. На събитието ще присъстват капитанът на "жълто-черните" Йордан Христов, както и редица ветерани на клуба, начело с Динко Дерменджиев - Чико, Петър Зехтински, Атанас Пашев, Марин Бакалов, Димитър Вичев, които ще връчат индивидуалните и отборните отличия на победителите.

Участници: СОУ "Константин Величков", СОУ "Любен Каравелов", СОУ "Цар Симеон Велики", СОУ "Пейо Яворов", ОУ "Елин Пелин", ОУ "Васил Левски", ОУ "Димитър Талев", ОУ "Райна Княгиня", ОУ "Захари Стоянов", ОУ "Княз Александър I", ОУ "Петър Берон", НУ "Св. Климент Охридски", ОУ "Васил Левски" (с. Маноле)

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...