A+ R A-

Читател на PlovdivDerby: За децата от школата и тяхното бъдеще без Коко

Петък, 23 Май 2014 11:49 | | |

Оценете
(2 гласа)
Читател на PlovdivDerby: За децата от школата и тяхното бъдеще без Коко

PlovdivDerby отново ще даде гластност на наши читатели. Този път ни бе изпратено писмо до пощата. Родител на дете от ДЮШ на Локомотив разказва за премеждията на малчуганите и трудностите в школата.

''Здравейте приятели,
Аз съм фен на Локомотив, а детето ми тренира от близо две години в школата на Лаута. Ще изпратя моите мисли на вас и още някои ваши колеги с пожеланието да му дадете гласност, тъй като много от нещата писани от мен се тема на разговор с родителите в нашия набор. Смея да заявя още, че поддържам добър контакт и с още много родители от близките по възраст селекции в школата. Така, че пиша от мое име, но зад думите биха застанали стотици родители. Вероятно и треньори, но те все още се водят служители в клуба, въпреки че същия отдавна е забравил за тях. Това, което ги свързва с Локомотив е нашите деца, труда им и общата ни кауза. Не е време да декларации, имена, подписи, броене и делене. Нищо че пак сме в предизборни времена.
На много неща се начетохме. В началото бяха 20-ината души против Коко Динев, накрая на още по-малка група подкрепящи го. Вчера на сцената излезе Христо Бонев. Да, на Лаута наистина е пусто. Но вероятно в бързината си, великата „черно-бяла" осмица пропусна да каже, че на стадиона още има ентусиазъм, има живот, има бъдеще. Това са нашите деца.
Родител съм на моето дете и на едно от хилядите локомотивски такива. Освен по терените на Лаута, голяма част от ежедневието ми минава в радост и болка по любимия отбор. Преди няколко седмици, г-н Динев намеси името на детската-школа на Локомотив. Затова, че й е длъжник, че тепърва ще инвестира и ще я развива. Надявам се, че като родител и баща, собственикът на Локомотив бързо е усетил грешката да намесва онази част на Локомотив, към която самият той приключи с интереса си през пролетта на 2011-та година, когато клуба загуби мястото си в голямата елитна група. От тогава до сега, школата на Локомотив е бедно сираче и едва ли изграждането на големия изкуствен терен, който никой от канцелариите на стадиона не знае че съществува, може да промени статута й на захвърлено в боклука дете. След повече от две години от изграждането му, никой не е положил някакво усилие по поддръжката му, присъствието на треньор или ръководител от мъжете пък се счита за събитие.
Какво точно ще развива г-н Динев, при положение, че школата просто нямаше да я има, ако разчиташе на него и поданиците му? Дори мъжкия отбор нямаше с какво да запълни групата си за Лудогорец, когато всички играчи ги повалиха вирусни травми. Опазил ни Господ, че нашите деца не разчитаха на Коко Динев и компания в последната една година. В противен случай много от тях, нямаше да ги има, а школата на Локомотив щеше да е последен пристан за треньори, чиято професия започва и свършва на Лаута и деца, отхвърлени от всякъде. Подобно едни други клубове, чийто треньори се издържат от футбола, без да им пука за него и да го развиват и преподават.
За децата и подрастващите футболисти в Локомотив не е важен въпросът „за" или „против" Коко Динев и управлението му. За школата, треньорите, родителите и децата той е безсмислен, защото носи отговора в себе си - чрез делата.
Вече близо година едни хора се отдадоха на бъдещето на Локомотив. Заради тях сега на Лаута има живот. Децата ни тренират и се развиват при треньорите си. Треньори, отдавна забравили, че Локомотив е техния работодател.
На стадиона отдавна е публична тайна, че треньорите ни отдавна не разчитат на мизерната си месечна заплата от клуба, а живеят с бонуса от членските такси от юноши и родители. Въпреки усмивките и ентусиазма на децата ни, тъгата от това трудно се скрива от очите им. Защото само ние знаем емоцията, която ги завладя в мига, в който за първи път прекрачиха прага на чисто новата съблекалня. Съблекалня, изградена с фенски труд и средства, в името на една велика кауза.
Много от вас знаят този факт, както и това че в последните месеци цялата школа бе облечена в еднаква екипировка... На Лаута се играят турнири, лиги и мачове, в името на децата ни и тяхното бъдеще. Може да е ъпсурдно, но дори стековете с минерална вода, сокове с витамини и минерали, възстановяващите добавки... все елементарни неща, но случващи се за първи път в „черно-бялата" изстрадала школа. Тези дни пък се обяви и за беседи и лекции на тема правилно и здравословно хранене... Събитие по едно от най-важните теми не само във футбола, но и в спорта като цяло. Някой забеляза ли, че от известно време децата ни имат и чисто нови спортни чорапи, с които играят мачовете си? А зад една от вратите на изкуствения терен се появи пясъчник за тренировки на по-големите. Мачовете се снимат, често се провеждат и видео-разбори и анализи.
Да, всичко това се случва без Коко Динев и слава богу. Той и предшествениците му имаха цялото време на света да поставят нещата в ред, да поставят основите на организация, вперила поглед в бъдещето и детската усмивка. Не се съмняваме, че футболисти и чужденци могат да се взимат на килограм, а след няколко месеца всички те да приключат престоя си търсещи куп неизплатени грешни пари и молби за разтрогване в ръцете си. Нашите деца са с черно-бели сърца и ще останат на Лаута. И няма нужда от закъснели обещания за розови дни. Особено, когато има Бъдеще за Локомотив.''

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!